Menu
 

Prigožins: "Vagner" pārtrauc virzību uz Maskavu (papildināta)

  • Autors:  LETA/Meduza/AFP

Algotņu grupējums "Vagner" pārtrauc virzīties uz Maskavu un dodas atpakaļ, sestdienas vakarā paziņoja grupējuma vadītājs Jevgeņijs Prigožins.

"Privāto militāro kompāniju "Vagner" gribēja izformēt," audiopaziņojumā sacīja Prigožins, norādot, ka vagnerieši nonākuši tikai 200 kilometrus no Maskavas, neizlejot ne piles asiņu.  

"Tagad pienācis brīdis, kad var tikt izlietas asinis. Tāpēc, saprotot visu atbildību par to, ka (..) tiks izlietas krievu asinis, mēs pagriežam atpakaļ savas kolonnas un atbilstoši plānam atgriežamies lauka nometnēs," Prigožina teikto citē viņa preses dienests.

Vienošanās par to, ka vagnerieši dosies atpakaļ, panākta sarunās, kurās starpnieks bijis Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, neilgi pirms tam ziņoja Baltkrievijas prezidenta preses dienests.

Tas norādīja, ka sestdienas rītā Lukašenko bijusi telefonsaruna ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, kurā viņi vienojušies, ka Lukašenko kļūs par starpnieku krīzes risināšanā, un pēc tam Lukašenko visas dienas garumā bijušas sarunas ar Prigožinu.

Sarunās Prigožins pieņēmis Lukašenko priekšlikumu "apturēt kompānijas "Vagner" bruņoto personu virzīšanos Krievijas teritorijā un tālākajiem soļiem spriedzes mazināšanā",  teikts Baltkrievijas prezidenta preses dienesta paziņojumā, kurā sīkāka informācija par "tālākajiem soļiem" nav sniegta.

Jau vēstīts, ka Prigožins piektdienas vakarā paziņoja, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību, kuru viņš apsūdz korupcijā un atbalsta nesniegšanā Ukrainā karojošajiem vagneriešiem.

Algotņi pārņēma savā kontrolē Rostovu pie Donas un ceļā uz Maskavu grupējuma kolonnas sasniedza Voroņežas un Ļipeckas apgabalus, savukārt Maskavā tika veikti pasākumi pilsētas aizsardzībai.

Sestdienas vakarā pēc tam, kad tika paziņots, ka vagnerieši dodas atpakaļ, Kirevijas Nacionālās gvardes karavīri sāka atstāt Maskavā izveidotos kontrolposteņus. Mediji arī ziņo, ka vagnerieši gatavojas dodas projām no Rostovas pie Donas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.