Menu
 

ANO: Gazas joslā iznīcināts vairāk nekā 1300 ēku

  • Autors:  LETA/AFP

Izraēlas spēkiem nedēļu turpinot intensīvu bombardēšanu, palestīniešu apdzīvotajā Gazas joslā iznīcinātas vairāk nekā 1300 ēku, sestdien paziņoja ANO Humāno lietu koordinācijas birojs (OCHA).

OCHA dati liecina, ka šajās ēkās bijušas "5540 mājokļu vienības". Vēl gandrīz 3750 ēkas cietušas bojājumus, kuru dēļ vairs nav apdzīvojamas.

Dati balstīti Gazas Sabiedrisko darbu ministrijas sniegtajā informācijā, kas liecina, ka vēl 55 000 mājokļu vienību ir daļēji bojātas.

ANO aplēses liecina, ka līdz ceturtdienas vakaram savas mājas pametuši un patvērumu citur Gazas joslā meklējuši vairāk nekā 423 000 cilvēku.

Izraēla ir brīdinājusi, ka 1,1 miljonam cilvēku teritorijas ziemeļos steidzami jāevakuējas uz dienvidiem, jo Izraēla sāks sauszemes operāciju.

OCHA norādīja, ka lielākajā daļā Gazas joslas nav pieejams tīrs dzeramais ūdens, kā arī nav elektrības, kas nozīmē, ka nav iespējams nodrošināt pamata veselības aprūpes, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus, kā arī valda pārtikas trūkums.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ir paziņojis, ka "bombardēšana ir tikai sākums", Izraēlai atriebjoties islāmistu kaujinieku grupējumam "Hamas" par uzbrukumu Izraēlai, kurā nogalināti vairāk nekā 1300 cilvēku.

Kā liecina Gazas Veselības ministrijas dati, nogalināti vairāk nekā 1900 palestīniešu un vēl vairāk nekā 6600 ievainoti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.