Menu
 

Draudu dēļ evakuē Luvras muzeja un Versaļas pils apmeklētājus

  • Autors:  LETA/AFP/AP

Luvras muzejā Parīzē, kā arī Versaļas pilī aptuveni 20 kilometrus no Parīzes sestdien veikta evakuācija saņemtu terorakta draudu dēļ.

Luvras muzejs sestdien tika slēgts "drošības apsvērumu dēļ" pēc tam, kad saņēma draudu vēstuli, informēja muzejā.

Muzejs saņēmis rakstisku vēstījumu, ka "ir apdraudēts muzejs un tā apmeklētāji", tādēļ nolemts evakuēt apmeklētājus un sestdien muzeju slēgt, "lai veiktu nepieciešamās pārbaudes".

Muzejs, kuru dienā apmeklē 30 000 - 40 000 cilvēku, solīja, ka tie, kas iegādājušies biļetes sestdienai, varēs saņemt atpakaļ samaksāto naudu.

Arī Versaļas pilī tika saņemti spridzināšanas draudi, tādēļ evakuēti darbinieki un apmeklētāji gan no pils telpām, gan plašajiem dārziem, kā arī pazemes iepirkšanās centrā.

Francijā tiek pastiprināti drošības pasākumi pēc tam, kad piektdien čečenu izcelsmes vīrietis, izkliedzot islāmistu tradicionālo saukli "Allahu akbar!" (Dievs ir visuvarens), Arasā valsts ziemeļaustrumos, kur ir lielas ebreju un musulmaņu kopienas, sarīkoja uzbrukumu licejā, nogalinot skolotāju un ievainojot trīs citus cilvēkus. Skolēni incidentā necieta.

Saasinoties Izraēlas un palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" konfliktam, arī Eiropā pieaudzis dažādu uzbrukumu un incidentu risks.

Piektdienu "Hamas" bija izsludinājis par "atriebības dienu", kad aicināja savus sekotājus visā pasaulē rīkot uzbrukumus.

Piemēram, Eiropas pundurvalsts Lihtenšteinas policija sestdien atvēra galvaspilsētu Vaducu, kas piekrdienas vakarā tika daļēji slēgta pēc viltus draudu saņemšanas

Piektdienas vakarā Vaducā notika ēdiena festivāls un nacionālās futbola izlases spēle, tādēļ Lihtenšteinas galvaspilsētā bija vairāk cilvēku nekā ierasts.

Pēc spridzināšanas draudu no vīrieša, kas "vēlas atbalstīt Palestīnu", saņemšanas liela daļa pilsētas tika norobežota un veikta tās pārmeklēšana. Tomēr, neko sprādzienbīstamu neatrodot, policija sestdien atvēra Lihtenšteinas galvaspilsētu.

Vīrieris angļu valodā policiju informēja, ka "30 minūšu laikā Vaducā" eksplodēs bumba. Viņš teica, ka vēlas atbalstīt Palestīnu un sarunu pabeidza ar vārdiem "Allahu akbar!".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.