Menu
 

Izdevums: Sprādzienā pie slimnīcas Gazas joslā bojāgājušo skaits ir daži desmiti, nevis simti

  • Autors:  LETA/DW

ASV izlūkdienesti uzskata, ka Izraēlas armija nav veikusi triecienu slimnīcai Gazas joslā, bet gan raķete tika izšauta no Gazas joslas un nokrita netālu no slimnīcas, nevis trāpīja tai, turklāt bojāgājušo skaits ir daži desmiti, nevis "Hamās" kontrolēto iestāžu minētie daudzi simti, ziņo izdevums "Newsweek".

Pamatojoties uz pieejamajiem attēliem un pārtvertajiem datiem, ASV Aizsardzības ministrija secinājusi, ka raķete tika izšauta no Gazas joslas un nokrita pie slimnīcas, nevis trāpīja tai.

Augsta ranga ASV Gaisa spēku virsnieks žurnālam sacīja, ka ne ASV, ne Izraēlas izlūkdienesti nezina precīzu bojāgājušo skaitu sprādzienā pie slimnīcas, taču uzskata, ka upuru skaits ir "ne vairāk kā daži desmiti". "Es nesaku, ka tā nav traģēdija, bet tas ir vēl viens gadījums, kad "Hamās" masveidīgi pārspīlē un klaji melo," uzsvēra "Newsweek" avots.

Pie tāda paša secinājuma nonākuši arī kādas Eiropas valsts izlūkdienestā, vēsta ziņu aģentūra AFP. "Bojāgājušo skaits nebūt nav 200, vēl jo mazāk 500, bet drīzāk vairāki desmiti, iespējams, skaits ir no 10 līdz 50," aģentūra citēja anonīmu avotu. Izlūkdienests arī uzskata, ka triecienu, visticamāk, neveica Izraēla, un norādīja, ka sprādzienā slimnīcas ēka netika sagrauta.

ASV izlūkdienesti, pamatojoties uz attēliem no gaisa un pārtverto saziņu, secinājuši, ka Izraēla nav vainojama uzbrukumā Gazas slimnīcai, paziņojis Baltais nams.

Izraēlas armija notikušajā vaino palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" izšautu raķeti. Armija paziņoja, ka kaujinieki no kapsētas aiz slimnīcas izšāvuši vairākas raķetes uz Izraēlu, no kurām viena nogāzusies autostāvvietā pie slimnīcas. Trešdienas rītā izplatītos video un fotoattēlos no notikuma vietas redzamas vairākas sadegušas automašīnas autostāvvietā, bet ēkas ap to ir neskartas. Izraēlas armija norādīja, ka nekur citur slimnīcas kompleksā nav postījumu.

Kā norādījusi Izraēlas armija, attēlos nav redzami krāteri, kas parasti paliek pēc gaisa triecieniem, bet redzamas tikai degšanas pēdas.

Izraēlas armija arī publiskoja ierakstu, kurā divi "Hamās" kaujinieki apspriež sprādzienu, un kurā runātāji saka, ka, domājams, tā bija "Islāma džihāds" nenostrādājusi raķete, nevis Izraēlas ieroči.

Izraēlas armija arī apšaubīja "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Veselības ministrijas sniegto informāciju par bojāgājušo skaitu un apsūdzēja "Hamās" upuru skaita fabricēšanā.

Gazas joslas Veselības ministrija apgalvo, ka sprādzienā nogalināti ap 500 cilvēku.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.