Menu
 

Lietuvas Ārlietu ministrija: Baltkrievijā aizturēti un ieslodzīti vairāk nekā desmit lietuviešu

  • Autors:  LETA/BNS

Lietuvas Ārlietu ministrijai ir informācija par vairāk nekā desmit Lietuvas pilsoņiem, kuri ir aizturēti vai kuriem ir piespiests cietumsods Baltkrievijā, piektdien ziņoja portāls "Delfi.lt".

"Pašlaik mums ir informācija par vairāk nekā desmit Lietuvas pilsoņiem, kuri ir aizturēti vai izcieš cietumsodu Baltkrievijā," ministrijā informēja portālu, norādot, ka Baltkrievijas varasiestādes ne vienmēr nekavējoties informē Lietuvas varasiestādes par tās pilsoņu aizturēšanu.

Lietuvas Ārlietu ministrijā pieļāva, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms varētu būt arī nelegāli aizturējis Lietuvas pilsoņus. Arī Latvija nesen ziņoja par Baltkrievijā aizturētiem pilsoņiem.

Baltkrievijas varasiestādes ir pastiprinājušas naidīgas vai provokatīvas darbības pret Lietuvas pilsoņiem Baltkrievijā, atgādināja Lietuvas Ārlietu ministrijā, aicinot Lietuvas pilsoņus nedoties uz Baltkrieviju vai arī to nekavējoties atstāt, ja ir devušies uz kaimiņvalsti.

Jau vēstīts, ka oktobra beigās Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka Baltkrievijā pēdējā laikā aizturēti un dažādos veidos apsūdzēti jau 25 Latvijas valstspiederīgie.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.