Menu
 

Apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nogalināti vismaz 15 cilvēki un vairāk nekā 20 ievainoti

  • Autors:  LETA/AFP/AP

Čehijas policija un glābēji ceturtdien paziņoja, ka apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nogalināti vismaz 15 cilvēki un vairāk nekā 20 ievainoti.

"Vairāk nekā 15 cilvēki ir zaudējuši dzīvību un vismaz 24 ir ievainoti," pēc apšaudes žurnālistiem paziņoja policijas priekšnieks Martins Vondraseks.

Pēc viņa teiktā, šāvējs bija universitātes students. Iekšlietu ministrs Vīts Rakušans pavēstīja, ka notikušajai apšaudei nav nekāda sakara ar starptautisko terorismu.

Neatliekamās palīdzības dienesti ziņo par deviņiem nopietni ievainotiem cilvēkiem, vismaz pieciem vidēji smagi ievainotiem un līdz desmit viegli ievainotiem cilvēkiem.

Rakušans sabiedriskajai televīzijai sacīja, uguni atklājušais cilvēks ir miris. Pēc viņa teiktā, notikuma vietā cita šāvēja nebija un tālāku draudu nav.

Policija pavēstīja, ka policisti tikuši nosūtīti uz apšaudi ēkā Jana Palaha laukumā, kur atrodas Kārļa Universitātes Filozofijas fakultāte un Mākslas, arhitektūras un dizaina akadēmija. Policisti "likvidējuši" šāvēju.

Prāgas mērs Bohuslavs Svoboda pavēstīja, ka tikusi evakuēta Kārļa Universitātes Filozofijas fakultāte.

Policija noslēgusi laukumu un aicina tuvāko ielu iedzīvotājus palikt iekštelpās.

Čehijas premjerministrs Petrs Fiala atcēlis plānotos pasākumus un devies uz Prāgu.

Čehijas prezidents Petrs Pavels paudis šoku par apšaudi Prāgas universitātē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.