Menu
 

Pāvests Francisks Ziemassvētku uzrunā aicina pārtraukt karu Gazas joslā

  • Autors:  LETA/AFP/DPA

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks pirmdien tradicionālajā Ziemassvētku uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja pārtraukt karu Gazas joslā un atbrīvot ķīlniekus.

"Mana sirds sāp par 7.oktobrī notikušā briesmīgā uzbrukuma upuriem, un es vēlreiz aicinu atbrīvot tos, kas joprojām atrodas gūstā," aicināja Francisks.

Pāvests lūdza pārtraukt militārās operācijas, kurās iet bojā nevainīgi civiliedzīvotāji, un meklēt risinājumu izmisīgajai situācijai Gazā, atverot durvis humānajai palīdzībai.

Karš Gazas joslā sākās pēc Izraēlas vēsturē lielākā slaktiņa, kuru 7.oktobrī sarīkoja palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" un citu grupējumu teroristi, nogalinot apmēram 1200 cilvēku un saņemot par ķīlniekiem vēl 240.

"Lai vardarbības un naida kurināšana tiek izbeigta. Un lai palestīniešu jautājums tiek atrisināts, īstenojot patiesu un neatlaidīgu dialogu, ko atbalsta stingra politiskā griba un starptautiskās sabiedrības atbalsts," sacīja Francisks.

Pāvests vēlreiz nosodīja "Hamās" uzbrukumu Izraēlai 7.oktobrī un pieprasīja mieru visos konfliktos, vienlaikus kritizējot ieroču rūpniecības spēku.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.