Menu
 

Ukraiņi Krimā veikuši triecienu Feodosijas ostai, iznīcināts desantkuģis

  • Autors:  LETA--BBC/RFE/RL/UNIAN

Ukrainas armija naktī uz otrdienu okupētajā Krimā veikusi triecienu Feodosijas ostai un iznīcinājusi lielo desantkuģi "Novočerkassk", pavēstīja Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.

Tīmeklī naktī uz otrdienu ievietoti ugunsgrēka un spēcīgā sprādziena kadri, ko uzfilmējuši vietējie iedzīvotāji. Vēlāk trieciena faktu sociālajos medijos apstiprināja arī okupantu administrācijas pārstāvis.

Vēl nedaudz vēlāk Ukrainas Gaisa spēku komandieris pavēstīja, ka Feodosijas ostā trāpīts lielajam desantkuģim "Novočerkassk". Oleščuks sociālajos tīklos par operāciju izteica pateicību Gaisa spēku pilotiem un "visiem iesaistītajiem".

Otrdienas rītā Ukrainas Gaisa spēki pavēstīja, ka trieciens veikts ar spārnotajām raķetēm, tiesa, neprecizējot, tieši ar kādām. "Radio Brīvība" vēsta, ka Krievija apstiprinājusi - Ukrainas Bruņotie spēki veikuši triecienu kuģim "Novočerkassk". Atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju, Krievijas propagandas izdevums "Ria Novosti" ziņojis, ka kuģim nodarīti bojājumi, vēsta "Radio Brīvība".

Tiek arī apgalvots, ka Krievijas karavīri esot notriekuši divas ukraiņu lidmašīnas Su-24, kas raidījušas raķetes uz kuģi "Novočerkassk". Okupantu administrācijas pārstāvis apgalvojis, ka triecienā ostai viens cilvēks zaudējis dzīvību un divi ievainoti, vēsta "Radio Brīvība".

Kā vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz Kremļa preses sekretāru Dmitriju Peskovu, Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu par ukraiņu triecienu kuģim "Novočerkassk" informējis diktatoru Vladimiru Putinu.

Triecienu desantkuģim Feodosijas ostā veica Ukrainas Gaisa spēku taktiskās aviācijas piloti, pavēstīja Gaisa spēku pārstāvis sakariem ar presi Jurijs Ihnats. Tā bija plānota operācija, telemaratona ēterā sacīja pārstāvis.

Uz kuģa "Novočerkassk", visticamāk, bija liels kaujas komplekts. "Par to, kāds tieši, varbūt paziņos vēlāk. Bet darbs tika veikts kolosāls. Lielais desantkuģis tagad papildinājis to floti, kura vadībā tagad ir kreiseris "Moskva"," sacīja Ihnats.

Sarunā ar "Radio Brīvība" Ihnats noliedza, ka krievi šīs operācijas gaitā it kā būtu iznīcinājuši divus ukraiņu bumbvedējus Su-24. "Protams, neapstiprinu," izsakoties par krievu puses apgalvojumiem, uzsvēra Ihnats. "Viņi savos ziņojumos taču katru dienu "iznīcina" kādas piecas mūsu lidmašīnas," sacīja Gaisa spēku pārstāvis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.