Menu
 

Zaporižjā, Dņipro un Odesā izsludinātas sēras, pieminot Krievijas trieciena upurus

  • Autors:  LETA/BBC

Sestdien Ukrainas pilsētās Zaporižjā, Dņipro un Odesā izsludinātas sēras, pieminot upurus piektdien Krievijas veiktajā uzbrukumā Ukrainai ar raķetēm un droniem.

Krievijas uzbrukumā Dņipro tika nogalināti seši mierīgie iedzīvotāji, Zaporižjā - deviņi, Odesā - četri.

Krievijas piektdien veiktajos uzbrukumos Ukrainai dzīvību zaudēja vismaz 30 cilvēki un vairāk nekā 160 tika ievainoti. Galvaspilsētā Kijivā nogalināti 13 cilvēki un 32 ievainoti.

Krievija naktī uz piektdienu veica sen nepieredzēta vēriena uzbrukumu Ukrainas pilsētām ar raķetēm un droniem, kas bija plašākais gaisa trieciens kopš kara pirmajām dienām. Starp uzbrukumos cietušajām ēkām ir skolas, dzemdību nams, tirdzniecības centrs un daudzdzīvokļu mājas, paziņojušas Ukrainas amatpersonas.

"Šodien Krievija sita ar teju visu, kas ir tās arsenālā," sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ukrainas bruņotie spēki lēš, ka Krievija raidīja pret Ukrainu 158 raķetes un bezpilota lidaparātus. No tiem 114 tika iznīcināti.

Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku pavēlniecības pārstāvis Jurijs Ihnats ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka tas ir "rekordliels raķešu skaits" un "masveidīgākais raķešu uzbrukums" kara laikā, neskaitot pirmās dienas, kad notika pastāvīga bombardēšana.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.