Menu
 

ISW: Jaunas pretgaisa aizsardzības bruņojuma piegādes Ukrainai ir kritiski svarīgas

  • Autors:  LETA/Interfax-Ukraina

Ukrainai joprojām ir kritiski svarīgas Rietumu pretgaisa aizsardzības sistēmu un raķešu piegādes, jo Krievijas spēki centīsies pielāgoties Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas iespējām, lai iemācītos to apiet, panākt, ka ir maksimāli postījumi un iespējami vairāk upuru, uzskata ASV Kara studiju institūts (ISW).

Salīdzinot ar 29.decembra masīvo Krievijas triecienu, ukraiņi 1. un 2.janvāra uzbrukumos notriekuši vairāk dronu "Shahed", kā arī daudzas raķetes "Kinžal".

Pretgaisa aizsardzības spēki, šķiet, pielāgojušies trieciena kompleksam, ko krievi lika lietā 29.decembrī.

Tas kļuva iespējams pēc vairākiem agresora eksperimentu un ukraiņu pretgaisa aizsardzības testēšanas mēnešiem, pielietojot dažādas bruņojuma sistēmas, triecienu maršrutus un pretgaisa aizsardzības vājināšanas taktikas.

Krievijas triecieni Ukrainai ir daļa no taktiskās un tehnoloģiskās sacensības starp uzbrukumu un aizsardzību, kur abas puses pastāvīgi eksperimentē un pielāgojas viena otrai, īpaši tālo triecienu un pretgaisa aizsardzības jomā.

"Rietumu palīdzība Ukrainai ir kritiski svarīga, jo Krievijas karaspēks, visticamāk, turpinās eksperimentēt un ieviest jaunus paņēmienus Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas apiešanai," norāda ISW analītiķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.