Menu
 

Japānas zemestrīcē bojāgājušo skaits sasniedz 100, vēl 211 pazuduši bez vēsts

  • Autors:  LETA/AFP

Japānā pirmdien notikušajā spēcīgajā 7,6 magnitūdu zemestrīcē bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 100 cilvēkiem, un vēl 211 cilvēki ir pazuduši bez vēsts, sestdien paziņoja reģionālās varas iestādes.

Bojāgājušo skaits iepriekš bija sasniedzis 98, bet par vēl diviem nāves gadījumiem Anamidzu pilsētā tika ziņots, kad zemestrīcē vissmagāk cietušās Isikavas prefektūras amatpersonas ikdienas sanāksmē apsprieda glābšanas darbu stratēģiju un zemestrīces nodarīto kaitējumu.

Daži izdzīvojušie, kas dienām ilgi turējās pie dzīvības, tika atrasti sagruvušās mājās. 

Bez vēsts pazudušo skaits, kas pirms divām dienām bija pieaudzis, sestdien tika samazināts līdz 211 ciilvēkiem.

Isikavas prefektūras amatpersonas paziņoja, ka Vadzimas pilsētā gājuši bojā 59 cilvēki un Sudzu pilsētā - 23 cilvēki, bet pārējie upuri reģistrēti piecās kaimiņu pilsētās. Zemestrīcē ievainoti vairāk nekā 500 cilvēku, no kuriem vismaz 27 ir nopietni cietuši.

Tokijas Universitātes Zemestrīču pētījumu institūts konstatēja, ka smilšainais krasts Japānas rietumos dažās vietās pavirzījies par līdz 250 metriem jūras virzienā. 

Zemestrīce un tās pēcgrūdieni izraisīja lielu ugunsgrēku Vadzimas pilsētā, kā arī cunami un zemes noslīdeņus citur Isikavas prefektūrā. Vairāki ceļi ir sagrauti, un pieauga bažas par ūdens, pārtikas, segu un medikamentu piegādi zemestrīcē cietušajām vietām.

Isikavas prefektūrā apmēram 300 000 mājsaimniecību palika bez elektrības. 89,8 tūkstošiem mājsaimniecību šajā un divās kaimiņu prefektūrās bija pārtraukta ūdensapgāde.

Evakuācijas centros ir apmetušies 34 000 cilvēku, kas zemestrīcē zaudējuši savus mājokļus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.