Menu
 

Sirskis: Gaisma vienmēr uzvar tumsu

  • Autors:  LETA/AFP

Apritot otrajai gadskārtai kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma, Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis sestdien paudis pārliecību, ka "gaisma uzvarēs tumsu".

"Esmu pārliecināts, ka vienotība ir mūsu uzvara, un ka tas noteikti notiks, jo gaisma vienmēr uzvar tumsu," sociālās saziņa vietnēs paziņojis Sirskis.

Viņš atgādinājis to, ka atkārtotā iebrukuma pirmajās dienās maz bija to, kas ticēja, ka ukraiņi spēs atvairīt krievu milzīgā pārspēka uzbrukumu Kijivai.

"Kad tūkstošiem krievu iebrucēju kolonnu no visām pusēm ienāca Ukrainā, kad tūkstošiem raķešu un bumbu krita mūsu zemē, neviens pasaulē neticēja, ka mēs izdzīvosim," raksta Sirskis. "Neviens neticēja, taču Ukraina to paveica! Tā ticēja, pieņēma kauju un izdzīvoja."

Armijas virspavēlnieks atdevis godu kritušajiem karavīriem, kā arī krievu atkārtotā iebrukuma sākumposmā okupēto teritoriju atbrīvotājiem valsts ziemeļaustrumos un dienvidos.

Sirskis vienlaikus atzinis, ka Ukrainas armijas pretuzbrukuma mēģinājums pagājušā gada vasarā nav devis "cerētos augļus".

Neskatoties uz to, Ukraina joprojām ir pilna apņēmības cīnīties "par katru metru mūsu zemes", uzsvēris armijas virspavēlnieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.