Menu
 

ISW: Ukrainas karaspēkam frontē izveidojusies nopietna, "bet nebūt ne bezcerīga" situācija

  • Autors:  LETA/BBC

Sākoties trešajam pilna mēroga kara gadam, Ukrainas karaspēkam frontē izveidojusies nopietna, "bet nebūt ne bezcerīga" situācija, raksta ASV bāzētā Kara izpētes institūta (ISW) eksperti.

Krievijas karaspēks ir pārņēmis iniciatīvu visā militāro operāciju teātrī, veicot uzbrukumus un gūstot panākumus, taču pašlaik šie panākumi ir ierobežoti un maksā ļoti dārgi, raksta ISW.

"Avdijivkas ieņemšanā, iespējams, gāja bojā vairāk krievu karavīru nekā visā PSRS-Afganistānas karā," norāda eksperti.

"Krievija papildina savus spēkus tādā tempā, kas aptuveni atbilst zaudējumu līmenim, kas ļauj Krievijas spēkiem regulāri sūtīt papildinājumus vienībām, kuras vada ofensīvu, un pastāvīgi rotēt karaspēku operatīvajā līmenī," teikts ziņojumā.

"Taču nav skaidrs, vai Krievija spēs veikt uzbrukuma operācijas tādā pašā līmenī un ar lielāku operatīvo tempu, kas radītu vēl lielākus zaudējumus," norāda eksperti.

Ziņojumā teikts, ka Ukrainas spēki, neraugoties uz vispārējo kara nogurumu un bažām, ka ASV pārtrauks militāro palīdzību Kijivai, turpina prasmīgi karot, izmantojot bezpilota lidaparātus, artilēriju, tankus un citus ieročus.

Tajā pašā laikā Ukrainai joprojām ir ļoti nepieciešamas ieroču piegādes no Rietumvalstīm, jo īpaši ASV, raksta ISW eksperti: "Tikai ASV ir resursi, lai dotu Ukrainai to, kas tai šobrīd visvairāk nepieciešams. Ja ASV galu galā pārtrauks sniegt [Ukrainai] palīdzību, situācija patiešām var kļūt ļoti nopietna".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.