Menu
 

Maskavā apbedīts ieslodzījumā mirušais AleksejsNavaļnijs

  • Autors:  LETA/Meduza

Ieslodzījumā mirušais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs piektdien apglabāts Maskavas Borisovas kapsētā netālu no Maskavas upes krastiem.

Atvadīšanās laikā kapsētā skanēja dziesma "My Way", kā arī arī filmas "Terminators 2" beigu tēma. Kā paskaidroja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs, tā bija politiķa mīļākā filma.

Bērēs nevarēja piedalīties Navaļnija atraitne Jūlija, kā arī viņu bērni.

Pirms tam notika atvadīšanās no Navaļnija Maskavas Marjinas rajona Dievmātes ikonas "Remdē manas skumjas" baznīcā, pie kuras bija pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku.

Kad īsi pirms paredzētās ceremonijas sākuma pie baznīcas ieradās katafalks ar opozicionāra zārku, pūlis sāka skandēt: "Navaļnijs, Navaļnijs!" un "Tu nebaidījies, mēs nebaidāmies!"

Lai atvadītos no Krievijas opozīcijas līdera, ieradušies ASV, Francijas un Vācijas vēstnieki, kā arī vairāku citu Eiropas Savienības (ES) valstu diplomātiskie pārstāvji.

Lai piedalītos ceremonijā, ieradies arī bijušais Jekaterinburgas mērs Jevgēnijs Roizmans, kā arī Boriss Nadeždins un Jekaterīna Duncova, kam Krievijas varasiestādes liegušas kandidēt tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās.

Līdz brīdim, kad pie baznīcas ieradās katafalks ar zārku, notiekošo varēja vērot televīzijas kanāla "Doždj" translācijā, taču mobilo sakaru bloķēšanas dēļ notikuma vietā translācija tika pārtraukta.

Varasiestādes brīdinājušas, ka "jebkāda nesankcionēta pulcēšanās būs likumpārkāpums un tie, kas tajā piedalīsies tiks saukti pie atbildības".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.