Menu
 

Krievijā dzejniekam piespriests septiņu gadu cietumsods par pretkara dzejoli

  • Autors:  LETA/AFP

Krievijas tiesa piespriedusi septiņu gadu cietumsodu dzejniekam, kurš četru rindu dzejolī kritizējis Krievijas atkārtoto iebrukumu Ukrainā, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

51 gadu vecais Alkesandrs Bivševs 2022.gada martā sociālās saziņas vietnē "Facebook" publicēja dzejoli, kurā teikts, ka Ukraina tiek apšaudīta ar raķetēm un "Kremlis ir noraidījis sirdsapziņu un morāli".

Dzejolis noslēdzas ar jautājumu armijai, kādēļ tajā nav krievu Štaufenberga, kas ir atsauce uz vācu virsnieku Klausu fon Štaufenbergu, kurš 1944.gadā centās nogalināt nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru, taču atentāts neizdevās.

Krievijas prokuratūra dzejolī saskatīja slēptus nāves draudus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un apsūdzēja Bivševu par "aicinājumiem uz terorismu", norādīja "OVD-Info".

Prokuratūra arī apsūdzēja dzejnieku par viltus informācijas izplatīšanu par Krievijas armiju, jo viņš sociālajos tīklos bija ievietojis attēlu, kurā redzams kāda Ukrainas ciemata drupas.

Tiesa 19.martā atzina Bivševu par vainīgu abos apsūdzības punktos un piesprieda viņam septiņu gadu cietumsodu, paziņo "OVD-Info".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.