Menu
 

Slovākijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies opozīcijas un valdošās koalīcijas kandidāti

  • Autors:  LETA/AP

Slovākijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies opozīcijas atbalstītais bijušais ārlietu ministrs Ivans Korčoks un prokrieviskās valdošās koalīcijas kandidāts, parlamenta spīkers Peters Pellegrīni, liecina Slovākijas Statistikas biroja svētdien publiskotie pirmās kārtas rezultāti.

Sestdien notikušajā pirmajā kārtā, kurā bija pavisam deviņi kandidāti, Korčoks saņēmis 42% balsu, bet Pellegrīni - 37% balsu.

Vēlētāju aktivitāte bija 51%.

Tā kā neviens kandidāts nav ieguvis vairāk par pusi balsu, 6.aprīlī tiks rīkota vēlēšanu otrā kārta.

Pirms vēlēšanām notikušās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka otrajā kārtā Pellegrīni varētu uzvarēt jebkuru kandidātu, ar kuru viņam būtu jasacenšas.

Pellegrīni atbalstu paudis premjerministrs Roberts Fico, kurš ne tikai atteicies sniegt Ukrainai militāro palīdzību, bet pat apšaubījis tās suverenitāti un aicinājis panākt vienošanos ar agresorvalsti Krieviju.

Tikmēr Korčoks pauž stingru atbalstu Ukrainai tās cīņā pret iebrucējiem, un viņa nostāja līdzinās pozīcijai, kuru ieņēmusi pašreizējā prezidente Zuzana Čaputova, kas asi kritizē populistisko valdību, taču izšķīrusies nekandidēt uz otru piecu gadu pilnvaru termiņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.