Menu
 

Tusks: Eiropā ir sācies jauns kara laikmets

  • Autors:  LETA/DPA

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā pirms diviem gadiem ir atnesis jaunu kara laikmetu Eiropā, paziņojis Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

"Es zinu, ka tas izklausās graujoši, īpaši jaunajai paaudzei, bet mums ir jāpierod pie tā, ka ir sācies jauns laikmets: pirmskara laikmets. Es nepārspīlēju, tas kļūst arvien skaidrāks ar katru dienu," sacīja Tusks intervijā vācu laikrakstam "Die Welt" un citiem Eiropas medijiem.

"Es nevēlos nevienu biedēt, bet karš vairs nav jēdziens no pagātnes. Tas ir reāls, un tas sākās pirms vairāk nekā diviem gadiem," norādīja Tusks.

Pašlaik vissatraucošākais ir tas, ka ir iespējams burtiski jebkurš scenārijs, sacīja Tusks. "Mēs neesam pieredzējuši šādu situāciju kopš 1945.gada."

Tajā pašā laikā Tusks pavēstīja, ka viņš novērojis revolūciju Eiropas mentalitātē. Neviens vairs neapšauba nepieciešamību pēc kopējas aizsardzības.

"Paskatieties uz Vāciju, kur ir noticis milzīgs pavērsiens. Šodien CDU un SPD sacenšas par to, kura no tām ir vairāk proukrainiska," norādīja Tusks.

Ņemot vērā Krievijas centienus iesūtīt Eiropas Savienībā (ES) migrantus, viņš aicināja konsekventāk aizsargāt ES ārējo robežu.

"Eiropas Savienībai kopumā kā spēcīgai organizācijai ir jābūt garīgi gatavai cīnīties par mūsu robežu drošību un mūsu teritoriju," sacīja Tusks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.