Menu
 

Lielbritānija uztver augošo migrāciju pāri Lamanšam kā "nozīmīgu incidentu"

  • Autors:  LETA/AFP

Lielbritānija uztver migrantu aizvien biežākos mēģinājumus ar nelielām laivām šķērsot Lamanšu kā "nozīmīgu incidentu", piektdien paziņoja Iekšlietu ministrija. Lamanša šķērsošanas mēģinājumu skaits ir krasi pieaudzis Ziemassvētku nedēļā.

Pirms Iekšlietu ministrijas paziņojuma britu robežsargi pārtvēra divas laivas ar 12 migrantiem Anglijas dienvidaustrumu piekrastes tuvumā.

Naktī uz piektdienu piepūšamā laivā pie ostas pilsētas Duvras robežsargi atrada laivu, kurā atradās viens Sīrijas un trīs Irānas pilsoņi, un viņus aizturēja. Pēc sešām stundām piektdienas rītā tajā pašā rajonā tika pārtverta laiva ar astoņiem Irānas pilsoņiem, kas tika nogādāti krastā.

Lielbritānijas iekšlietu ministrs Sadžids Džavids piektdien piedalījās konferences telefonsarunā ar svarīgākajām amatpersonām un lūdza steidzamu telefonsarunu ar savu Francijas kolēģi šajā nedēļas nogalē.

Ministrs ir iecēlis komandieri, kura pārziņā būs reaģēšana uz šiem incidentiem, un lūdzis katru dienu ziņot par situāciju.

Džavids arī apsver, vai būtu vajadzīgs nosūtīt papildus robežsardzes kuģus uz Lamanšu, ņemot vērā bažas, ka tas varētu vēl vairāk pamudināt migrantus uz šī jūras šauruma šķērsošanu, piebilda Iekšlietu ministrija.

Imigrācijas ministre Kerolaina Nouksa sestdien apmeklēs Duvru, lai apspriestu situāciju uz vietas ar robežsardzes amatpersonām.

Nouksa ceturtdien nosauca augošo Lamanša šķērsošanas gadījumu skaitu par "dziļi satraucošu" pēc tam, kad trīs vietās Kentas grāfistē tika atrasti 23 Irānas pilsoņi.

Mēģinājumi šķērsot Lamanšu notiek aizvien biežāk kopš oktobra, un tos mēģina apturēt varas iestādes gan Lielbritānijā, gan Francijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.