Menu
 

Salvīni: Itālija un Polija kļūs par Eiropas pavasara varoņiem

  • Autors:  LETA-POLKIE RADIO/REUTERS/AFP

Polija un Itālija kļūs par Eiropas jaunā pavasara varoņiem, trešdien viesojoties Varšavā, paziņojis Itālijas vicepremjers Mateo Salvīni.

Kopīgās preses konferences laikā ar Polijas iekšlietu ministru Joahimu Brudzinski Salvīni uzsvēra, ka Poliju un Itāliju vieno kopīgas vērtības.

"Tiks veidots kopīgs rīcības plāns, kas piepildīs Eiropu ar jaunām asinīm, jaunu spēku, enerģiju," norādīja pret imigrāciju noskaņotās labējās partijas "Līga" līderis.

"Ņemot vērā to, ka ilgus gadus Eiropā dominējusi franču-vācu ass, mēs tiecamies pēc jauna līdzsvara, jaunas enerģijas," piebilda Salvīni. "Šajā ziņā Polija un Itālija kļūs par Eiropas jaunā pavasara, īsto Eiropas vērtību atdzimšanas varoņiem", kas veidos Eiropu, kurā "būs mazāk finanšu, mazāk birokrātijas, vairāk darba, vairāk ģimenes un, pats galvenais, vairāk drošības."

"Mēs vēlamies strādāt tādas Eiropas labā, kas mainīsies," uzsvēra Itālijas vicepremjers.

Viņš norādīja, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm "bez iejaukšanās no ārienes jāspēj aizsargāt savas robežas un savu pilsoņus", piebilstot, ka tieši šī iemesla dēļ gan Itālija, gan Polija atteicās parakstīt ANO globālo paktu par migrāciju.

Tikšanos ar Salvīni, kurš ieņem arī iekšlietu ministra amatu, pieprasīja Brudzinskis.

Viņš pavēstīja, ka ar savu itāļu kolēģi apspriedis migrāciju un ES robežu drošību.

Savukārt Salvīni poļu medijiem pavēstīja, ka, aiz slēgtām durvīm tiekoties ar Polijas premjerministru Mateušu Moravecki, apspriesta Itālijas-Polijas ass veidošana.

Iepriekš Moraveckis bija atzinis, ka Varšava daudzos jautājumos ir vienisprātis ar Itāliju abu valstu kritiskajā attieksmē pret Briseli, kas "līdzīgās situācijās pret dažādām dalībvalstīm izturas visai atšķirīgi".

Vēlāk trešdien Salvīni paredzēta tikšanās ar Polijas valdošās konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) līderi Jaroslavu Kačiņski, lai pārrunātu eiroskeptiski noskaņoto partiju alianses veidošanu pirms maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.