Menu
 

"Alternatīva Vācijai" atspēko apvainojumus putinismā

  • Autors:  Imants Liepa

“Alternatīva Vācijai” skaidri atbalsta Lietuvas un pārējo Baltijas valstu neatkarību un skaidri noraida Krievijas ekspansionismu, jo atbalsta mieru Eiropā un nacionālu valstu pastāvēšanu – tā pirmdien paziņojusi Vācijas partija pēc tam, kad Lietuvas politiķe Rasa Juknevičiene prezidenta vēlēšanu cīņā vainojusi to putinismā.

Komentējot vēsti, ka prezidenta kandidāta Arvīda Jozaiša atbalsta kustības sarīkojumā 2. februārī bijis un runājis “Alternatīvas Vācijai” (vācu saīsinājumā AfD) pārstāvis, Rasa Juknevičiene savā “Facebook” profilā publicēja ierakstu ar tēmturi #AfDirKremlius, kur vainoja partiju putinismā, piemēram, ka “Alternatīva” esot par ciešāku savienību ar Krieviju vai ka tās pārstāvju lidojumus uz Krieviju finansējis pats Kremlis.

Atsaucoties uz Juknevičienes ierakstu, “Alternatīvas Vācijai” atbildīgais par sakariem ar Baltijas valstīm Štefans Korte pirmdien, 11. februārī noraidīja apgalvojumus, it kā “Alternatīva” būtu Maskavas aģenti vai tiktu Krievijas finansēta. Korte partijas paziņojumā minēja: “AfD nekad nav saņēmusi naudu no Maskavas un negrasās tādu saņemt arī turpmāk. Viss process atbilstīgi Vācijas likumiem ir pārredzams, un to pastāvīgi vēro attiecīgi finanšu pārraugi.” Vēl partiju pārsteiguši policijas ziņojumiem un aculiecinieku liecībām pretēji Juknevičienes izteikumi, ka seksuāli uzbrukumi vācietēm Ķelnē 2016. gada Jaungada svinībās bijuši Krievijas un Sīrijas specdienestu operācija.

Paziņojumā “Alternatīva Vācijai” atgādina, ka atbalsta nacionālu valstu pastāvēšanu, tāpēc atbalsta Baltijas valstu neatkarību un noraida Krievijas ekspansionismu. “Mēs ielūdzam visus mūsu kritiķus tikties ar mums klātienē un apspriest šīs lietas, kad mēs nākamreiz apciemosim Lietuvu,” piedāvā Štefans Korte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.