Menu
 

Laikraksts: "Breksitu" varētu atlikt par diviem gadiem

  • Autors:  LETA/DW

Eiropas Savienības (ES) augstākās amatpersonas nopietni apsver "Breksita" atlikšanu līdz 2021.gadam, Briseles pacietībai, kā pašreizējā strupceļa situāciju risina britu vadība, arvien sarūkot, atsaucoties uz avotiem Eiropas diplomātu aprindās, ziņo britu laikraksts "The Guardian".

Atbilstoši pašreizējam plānam "Breksitam" būtu jānotiek 29.martā, bet pēc tam būtu jāsākas 21 mēneša pārejas periodam.

"Breksita" atlikšanas idejas atbalstītāju vidū esot Eiropas Komisijas ģenerālsekretārs Mārtins Zelmairs.

"The Guardian" citē anonīmas ES amatpersonas, kas teikušas, ka nevēlas apsvērt īstermiņa pagarinājumu, bažījoties, ka pastāvošās problēmas tādējādi tiks paildzinātas uz dažiem mēnešiem.

Amatpersonas atsaucīgākas būtu par divu gadu moratoriju

Ierodoties uz ES un Arābu līgas samitu Ēģiptē, Austrijas kanclers Sebastians Kurcs pauda atbalstu "Breksita" atlikšanai, ņemot vērā sarunu strupceļu.

"Ja līdz marta sākumam vienošanās nebūs saņēmusi atbalstu, es uzskatu, ka tad būtu labi atlikt "Breksitu", jo bezvienošanās scenārijs ir slikts ES, bet tas ir ārkārtīgi slikts Apvienotajai Karalistei," Kurcs sacīja žurnālistiem.

Kā noprotams, ES amatpersonas izskata alternatīvas, ja tiks saņemts lūgums par termiņa pagarināšanu. Viena iespēja ir "tehnisks" pagarinājums, lai atvēlētu papildu laiku ratifikācijai, ja parlamentārais process attīstās pozitīvi. Cits variants ir deviņu līdz 21 mēneša pagarinājums, ja nebūs manāmas skaidras aprises izejai no patlabanējā strupceļa.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.