Menu
 

Leiboristi atbalstīs atkārtotu "Breksita" referendumu

  • Autors:  LETA/Reuters/DPA

Opozīcijā esošie leiboristi pirmdien paziņojuši, ka partijas līderis Džeremijs Korbins aicinās atbalstīt atkārtotu referendumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Trešdien Lielbritānijas parlamentā paredzētas kārtējās debates un balsojumi par "Breksita" stratēģiju, un paredzams, ka cita starpā likumdevēji balsos par priekšlikumu, kas paredz izstāšanās vienošanos nodot apstiprināšanai referendumā.

Saskaņā ar Korbina biroja pirmdien izplatīto runas tekstu, leiboristu līderis, uzrunājot partijas frakcijas deputātus, aicinās atbalstīt tautas nobalsošanu, lai neļautu "valstij uzspiest katastrofālo toriju "Breksitu"".

Leiboristi atbalstīs arī savas frakcijas locekles Ivetas Kūperes priekšlikumu, kas paredz parlamentam piešķirt tiesības uzspiest premjerministrei Terēzai Mejai pašreiz paredzētā "Breksita" termiņa - 29.marta - atlikšanu.

Taču nav skaidrs, kad tieši leiboristi plāno atbalstīt atkārtotu "Breksita" referendumu, proti, vai jau balsojumā šonedēļ vai kādā no vēlākiem balsojumiem.

Meja svētdien paziņoja, ka atkārtots parlamenta balsojums par "Breksita" vienošanos nevarēs notikt tuvākās nedēļas laikā, bet solīja, ka tas tiks sarīkots līdz 12.martam.

"Vienā vai citā veidā mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai novērstu izstāšanos bez vienošanās," paziņojis Korbins.

Leiboristi paziņoja, ka otrdien iesniegs parlamentā jaunu labojumu, lai leiboristu piecas prasības tiktu iestrādātas likumā, tostarp prasība Lielbritānijai palikt "pastāvīgā un visaptverošā muitas ūnijā ar ES" pēc "Breksita".

Meja pirmdien pauda pārliecību, ka Lielbritānijas spēkos vēl ir panākt "Breksita" vienošanos, taču pret viņu tiek izdarīts arvien lielāks spiediens atlikt "Breksitu" un pagarināt sarunas ar Briseli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.