Menu
 

Sadursmēs ar Izraēlas armiju nogalināti trīs Gazas joslas iedzīvotāji, vairāk nekā 300 ievainoti

  • Autors:  LETA/DPA

Sadursmēs ar Izraēlas armiju Gazas joslā līdzās robežai ar Izraēlu kopš piektdienas vakara dzīvību zaudējuši trīs palestīnieši, bet vairāk nekā 300 ievainoti, pavēstīja Gazas joslas Veselības ministrija un palestīniešu Sarkanais Pusmēness.

Divi nogalinātie ir 17, viens - 20 gadus vecs.

Palestīniešu pārstāvji iepriekš ziņoja, ka viens demonstrants miris no šāviena krūtīs, bet otrs zaudējis dzīvību, neatguvies no savainojumiem, kas gūti, trāpot Izraēlas tanka šāviņa šrapnelim.

Lai piedalītos demonstrācijās, pieminot Lielā atgriešanās gājiena pirmo gadadienu, vairākās vietās līdzās robežas nožogojumiem pulcējās 40 000 cilvēku, pavēstīja Izraēlas armija.

Demonstranti svieduši akmeņus un aizdedzinājuši riepas, turklāt robežas žogam trāpījušas granātas un spridzekļi, norāda armija.

Kā sestdien pavēstīja Gazas Veselības ministrija, 316 palestīnieši ievainoti.

64 bijušas šāvienu brūces, septiņus savainojušas gumijas lodes, citiem trāpījuši šrapneļi, vairāki cietuši no asaru gāzes, bet vēl citiem trāpījuši asaru gāzes šāviņi.

Lielā atgriešanās gājiena demonstrācijas kopš to aizsākšanās pirms gada Gazas joslā tiek rīkotas katru nedēļu, demonstrantiem pieprasot, lai palestīniešu bēgļiem un viņu pēcnācējiem tiktu nodrošinātas tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas atrodas mūsdienu Izraēlas teritorijā, kā arī lai tiktu izbeigta Izraēlas 12 gadus īstenotā Gazas joslas blokāde.

Kopš protestu sākuma pirms gada tajos nogalināti 269 palestīnieši, liecina Gazas Veselības ministrijas aplēses. Vairāki tūkstoši ievainoti.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.