Menu
 

Lidmašīnas ugunsgrēkā Maskavas Šeremetjevas lidostā 13 bojāgājušie

  • Autors:  LETA/Interfax

Maskavas Šeremetjevas lidostā svētdien avārijas nolaišanās laikā aizdegusies iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna ar 78 cilvēkiem, un gājuši bojā 13 cilvēki, paziņojusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja. Bojāgājušo vidū ir divi bērni. Vairāki cilvēki ievainoti.

Pēc Šeremetjevas lidostas sniegtās informācijas, Krievijas nacionālās aviokompānijas "Aeroflot" lidmašīna "Sukhoi Superjet 100" ar 73 pasažieriem un pieciem apkalpes locekļiem pacēlusies no Šeremetjevas lidostas, lai dotos uz Murmansku, taču apkalpe ziņojusi par tehnisku problēmu un nolēmusi atgriezties. Lidmašīna veikusi "cieto" nolaišanos uz skrejceļa.

Pēc informēta avota teiktā, lidmašīnai radušās tehniskas problēmas, tāpēc piloti nolēmuši atgriezties lidostā, taču nolaišanās laikā aviolainera šasija un priekšgals atsitušies pret skrejceļu un lidmašīna aizdegusies, jo degvielas tvertnes bijušas pilnas. Turklāt bija pazuduši radiosakari ar dispečeriem.

Aviokompānija "Aeroflot" apstiprinājusi vienīgi to, ka lidmašīna atgriezusies lidostā tehnisku iemeslu dēļ un ka aizdegušies tās dzinēji.

Televīzijā pārraidītajos kadros redzams, ka no lidmašīnas paceļas liesmas un dūmi.

Ugunsdzēsējiem izdevies ugunsgrēku lokalizēt.

Ārkārtas dienesti pa piepūšamo trapu evakuējuši cilvēkus no aviolainera.

Informēts avots ziņu aģentūrai "Interfax" pastāstījis, ka galvenais iemesls, kāpēc gājuši bojā cilvēki lidmašīnas salona aizmugures daļā, bijis tāds, ka daži pasažieri mēģinājuši no plauktiem paņemt savu bagāžu.

"Pēc sākotnējās informācijas, no aculiecinieku iztaujāšanas var secināt, ka tad, kad lidmašīna atsitusies pret zemi un aizdegusies, daži pasažieri panikā mēginājuši paņemt savas mantas no plauktiem. Tas apgrūtinājis cilvēku evakuāciju no aizmugurējām rindām, un viņi gāja bojā ugunī," sacīja avots.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.