Menu
 

ABC: Austrālijas parlamenta vēlēšanās konservatīvie saglabājuši varu

  • Autors:  LETA/AFP

Austrālijas valdošā konservatīvā koalīcija sestdien notikušajās parlamenta vēlēšanās guvusi negaidītu uzvaru, pamatojoties uz savām aplēsēm paziņojusi sabiedriskā raidorganizācija ABC.

ABC par vēlēšanu uzvarētāju pasludinājusi premjerministra Skota Morisona vadīto koalīciju, lai gan pagaidām nav skaidrs vai tai izdevies izcīnīt absolūto vairākumu.

"Šobrīd mēs domājam, ka Morisona valdība ir pārvēlēta. Alternatīvus skaitļus šobrīd mēs nespējam saskatīt," norādīja ABS vēlēšanu analītiķis Entonijs Grīns. "Mēs nevaram pateikt, vai valdība būs vairākumā, vai mazākumā, taču mēs pārliecinoši redzam pietiekoši daudz skaitļu, lai sacītu, ka koalīcija galu galā iegūs vairāk vietu nekā leiboristi."

Saskaņā ar Austrālijas Vēlēšanu komisijas aplēsēm valdošās koalīcijas kandidāti ir pārliecinošā vadībā 69 vēlēšanu apgabalos un ar nelielu balsu pārsvaru apsteidz konkurentus vēl piecos apgabalos.

Savukārt leiboristi pārliecinošā vadībā ir 56 apgabalos, bet 11 apgabalos tiem ir neliels pārsvars.

Septiņos apgabalos vadībā ir neatkarīgie kandidāti vai mazo partiju pārstāvji, bet vēl no trim apgabaliem balsu skaitīšanas rezultāti pagaidām nav saņemti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.