Menu
 

Boriss Džonsons sola nemaksāt Lielbritānijas ''šķiršanās rēķinu''

  • Autors:  LETA/DPA

Bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons solījis, ka Apvienotā Karaliste nemaksās 39 miljardu sterliņu mārciņu (44 miljardu eiro) tā dēvēto šķiršanās rēķinu par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) gadījumā, ja viņš kļūs par premjerministru un ja netiks panākti labāki nosacījumi Lielbritānijas aiziešanai no bloka.

"Vienmēr esmu uzskatījis par dīvainu [prasību]. ka mums jāpiekrīt izrakstīt viss čeks pirms galīgās vienošanās," sacījis Džonsons intervijā laikrakstam "The Sunday Times".

"Lai panāktu labu vienošanos, nauda ir lieliska (..) smērviela," teicis bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs.

Tā dēvētais šķiršanās rēķins Lielbritānijai jāmaksā, lai segtu savas saistības pret ES.

Pašreizējā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir iesniegusi atlūgumu,  jo nav spējusi īstenot vienošanos par valsts izstāšanos no ES.

Meja novembrī noslēdza vienošanos ar ES, bet Lielbritānijas parlaments trīs reizes šo vienošanos noraidīja, tāpēc Meja bijusi spiesta atlikt izstāšanos no bloka, kas tagad paredzēta 31.oktobrī.

Džonsons tiek uzskatīts par vienu no iespējamākajiem pretendentiem, kurš varētu ieņemt Lielbritānijas premjerministra posteni. Viņš pagājušajā gadā atstāja Lielbritānijas ārlietu ministra amatu, šādi paužot neapmierinātību ar Mejas breksita politiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.