Menu
 

Lietavu dēļ Japānā evakuēts miljons cilvēku

  • Autors:  LETA--DPA

Japānas dienviddaļā ceturtdien turpinājās spēcīgas lietusgāzes, kas izraisījušas plūdus un zemes nogruvumus, vienlaikus varasiestādes likušas evakuēties vairāk nekā miljonam cilvēku.

Vairāki cilvēki ievainoti, bet Kjusju salas Mijazaki un Kagosimas prefektūrā varasiestādes likušas evakuēties teju 1,05 miljoniem cilvēku. Kagosimā stihijas seku likvidācijas darbos norīkoti karavīri. Lietavu rezultātā applūduši dzīvojamie rajoni un lauksaimniecības zemes, upes izgājušas no krastiem.

Kopš piektdienas šajās divās prefektūrās dažos apvidos nokrišņu daudzums sasniedzis no 900 līdz 1000 milimetru, kas ir divreiz vairāk par nokrišņu vidējo daudzumu jūlijā, norāda meteorologi.

Lietavas ceturtdien gaidāmas plašos valsts apvidos, arī galvaspilsētā Tokijā. Atbilstoši prognozēm piektdien nokrišņu daudzums Kjusju var sasniegt 150 milimetrus, bet Japānas centrālajā daļā – 100 milimetrus.

Pirms gada lietusgāzes Japānas centrālajā daļā izraisīja plūdus un zemes nogruvumus, bet dzīvību stihijā zaudēja vairāk nekā 220 cilvēki. Tik liels ar laika apstākļiem saistīts nāves gadījumu skaits Japānā nebija pieredzēts trīs desmitgades.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.