Menu
 

Dienvidkaliforniju satricinājusi 7,1 magnitūdu stipra zemestrīce

  • Autors:  LETA--BBC

ASV Dienvidkalifornijas reģionu satricinājusi 7,1 magnitūdu stipra zemestrīce – spēcīgākais pazemes grūdiens kas tur pieredzēts pēdējos divos gadu desmitos, liecina ASV Ģeoloģijas dienesta (USGS) dati.

Zemestrīces hipocentrs atradies tuvu zemes virsmai – 900 metru dziļumā – netālu no Ridžkrestas pilsētas un aptuveni 180 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Losandželosas. Zemestrīce bijusi jūtama arī Lasvegasā uz austrumiem no Ridžkrestas un Sakramento ziemeļos. Tai sekojusi virkne pēcgrūdienu, daži no tiem piecas magnitūdas stipri.

Ziņots par ievainotajiem, gāzes noplūdēm, ugunsgrēkiem, zemes noslīdeņiem, plaisām ēku sienās un autoceļu segumā. Glābšanas dienesti saņem neskaitāmus izsaukumus, bet par kopējiem postījumu apmēriem Ridžkrestā, kurā ir aptuveni 30 000 iedzīvotāju, spriest vēl ir grūti.

Ceturtdien šo reģionu jau skāra 6,4 magnitūdas stipra zemestrīce. Kā preses konferencē norādījusi seismoloģe Lakija Džonsa, abi pazemes grūdieni ir savstarpēji saistīti. "Katra zemestrīce padara iespējamāku nākamo zemestrīci," viņa skaidrojusi. Pēc ekspertes teiktā, pastāv 10% iespējamība, ka nākamnedēļ šim pazemes grūdienam var sekot cits tikpat stiprs vai pat stiprāks, taču mazticams, ka tas varētu izraisīt grūdienus citās lūzuma zonās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.