Menu
 

Decembris 2017

Virdžīnija Lejiņa: Tieši tāpēc, ka cilvēki nesaka, ko domā, veidojas nepareiza sabiedriskā doma

Režisori Virdžīniju Lejiņu pazīst pēc tautā iemīļotās daudzsēriju filmas “Likteņa līdumnieki”. Par to viņa ir saņēmusi augsto valsts apbalvojumu – Atzinības krustu. Tagad TV pirmizrādi gaida režisores jaunākais darbs – dokumentālā filma “Es esmu runājusi” par 103 gadus jauno aktrisi Elvīru Baldiņu, kuru vecākā un vidējā paaudze noteikti atceras Paula Putniņa lugā “Gaidīšanas svētki” toreizējā Jaunatnes teātrī.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Vasaras beigās inflācija Latvijā varētu samazināties līdz 5 %

Šī gada maijs, visticamāk, būs pēdējais mēnesis tuvākajā nākotnē, kad gada inflācija Latvijā vēl pārsniedza 10 % un līdz septembrim gada inflācija Latvijā varētu noslīdēt līdz 5 %. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada maijā patēriņa cenas Latvijā bija par 12,1 % augstākas nekā pērn, savukārt pēdējā mēneša laikā cenas Latvijā pieauga par 1,2 %.

Lasīt vairāk...

Palikt savā joslā un tīrīt logus: 10 ieteikumi drošam braucienam miglas apstākļos

Migla būtiski ietekmē autovadītāju ceļa pārredzamību, kas samazina drošību un palielina negadījumu risku uz ceļa. Automašīnas nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējs “Avis” aicina transportlīdzekļa vadītājus, ja tas iespējams, izvairīties no braukšanas miglā vai būt īpaši uzmanīgiem, lai novērstu bīstamas situācijas apgrūtinātas redzamības laikapstākļos. Uzņēmums sagatavojis 10 ieteikumus drošākam braucienam miglas apstākļos.

Lasīt vairāk...

Astoņi ieteikumi siera baudīšanai, lai būtu garšīgāk

Daudziem siers ir iecīnīts ēdiens gan ikdienā, gan svētkos. Tas tiek baudīts kā uzkoda vai pievienots citiem ēdieniem – zupām, salātiem, pamatēdieniem vai pat desertiem. Lai gan siers ir universāls un vienkāršs produkts, patiesībā ir vairāki triki, ko vērts ņemt vērā, baudot sieru, lai tas būtu vēl garšīgāks. Daži ieteikumi, kas īpaši noderēs, tuvojoties Jāņiem, par siera izvēli, pasniegšanu un baudīšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.