Menu

 

Decembris 2015

Atmiņu fotogrāfijas nekad neizbalē

Katram cilvēkam ir savs dzīves albums – ne tikai tas, kas guļ vecās kumodes atvilktnē, bet arī neredzamais, kuru glabājam sirdī. Lappusē pēc lappuses šajā albumā krāsojas ainas, ko ne vienmēr var iemūžināt fotogrāfijās: tā ir bērnības pagalma smarža, pirmās dienas skolā, jaunības neprāts, klusie sapņi, satraukums pirms lieliem lēmumiem, un siltums, kas pārņem, atceroties cilvēkus, kuri bijuši blakus. Mūsu dzīves albums nereti ir daudz bagātāks par jebkuru bilžu krājumu, jo tajā iemūžināts viss – arī tas, kas nekad nav ticis nofotografēts.

Lasīt vairāk...

Jēkabs Rumpe – apceļojis pasauli un atgriezies mājās

“Esmu apbraukājis pasauli un kā Sprīdītis atgriezies mājās,” smaidot saka Jēkabs Rumpe no Ogres novada Tomes, stāstot par līdzšinējo dzīves pieredzi. Viņš saimnieko savas dzimtas sētā, vada trīs kafejnīcas, daudz sporto un aizraujas ar ārmreslingu jeb roku divcīņu. Daudzi Jēkabu pazīst arī kā televīzijas šova “Lauku sēta” 2025. gada sezonas uzvarētāju. Viņš pats gan atzīst, ka nemaz nav tiecies pēc galvenās balvas, tikai gribējis izbaudīt filmēšanas procesu.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš: Divu teikumu gara zīmīte Ziemassvētku draudzes klases biedram

Savulaik gana labi skolas laiku ilustrēja anekdote, ka vislabākie atmiņā palikuši brīži no skolas ir tieši starp-brīži. Domāju, ka no šīs patiesības labo brīžu atmiņas sarakstiņā tālu nav arī tāda pirms mobilo tālruņu skolas laika komunikācija, kā stundas laikā uz kādas papīra skrandas rakstīta zīmīte, kuru caur vairāk vai mazāk “pastniekiem” pārsūtīt nedaudz tālāk sēdošam klases biedram.

Lasīt vairāk...

Kā pareizi uzglabāt un izmantot svētku maltītes pārpalikumus

Latvijā daudzi uz svētku maltītes rēķina nežēlo ne līdzekļus, ne laiku. Saka jau, ka mīlestība “iet caur vēderu”. Lai gan tā mēdz rasties arī ēdiena pārpalikumi,  neuzlūko to kā problēmu, bet gan iespēju maksimāli izmantot to, kas tika gatavots ar lielu rūpību. Izmantojot pārpalikumus, mēs cienām ēdiena pagatavošanai patērēto laiku un līdzekļus, kā arī to, kurš to gatavoja, un iegūstam izejvielas jaunai ēdienreizei. Veicot nelielus sagatavošanās darbus, šī var kļūt par ģimenes tradīciju, kas atvieglo dzīvi mājā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.