Menu
 

Nacionālā apvienība atsauc sestdien Rātslaukumā plānotā mītiņa pieteikumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs Nauris Puntulis Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs Nauris Puntulis Foto - LETA

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas nodaļas valde ārkārtas sēdē ceturtdien nolēma atsaukt mītiņa pieteikumu, kas paredzēja 1000 cilvēku protesta akciju 9.februārī Rātslaukumā.

Nacionālās apvienības Rīgas nodaļas valdes loceklis Edvards Ratnieks pavēstīja, ka NA pārstāvji ceturtdien dosies pie Rīgas pašvaldības izpilddirektora Jura Radzeviča, lai vienotos par turpmākiem iespējamiem plašiem protestiem, kuros rīdzinieki varētu paust savu viedokli, ka Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam jāatkāpjas no amata saskaņā ar Rietumeiropas demokrātijas principiem.

“Esam saņēmuši nepārprotamu izpilddirektora vēstījumu, ka mūsu iecerēto pasākumu Rātslaukumā varētu nesaskaņot, taču, manuprāt, Rīgas domes ēka ir kļuvusi par galveno korupcijas simbolu Rīgā. Mums varētu tikt ierādīta vieta pie Okupācijas muzeja, kur šobrīd ir būvlaukums, taču tas rada virkni jautājumu un visai dīvainas asociācijas, tādēļ neesam mierā ar šādu RD attieksmi," paziņojumā citēts NA Rīgas nodaļas vadītājs Dainis Locis.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par nacionālā naida kurināšanu saistībā ar Rīgā iedzīvotājiem izplatīto aicinājumu piedalīties sestdien paredzētajā partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņā.

RD Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs Nauris Puntulis: “Jāatzīst, ka esam pārvērtējuši savus politiskos oponentus. Situācijas interpretācija tikai etniska pretnostatījuma virzienā un neslēpta vēlme pēc agresijas, ko vairākas dienas dzirdam un lasām sociālajos tīklos, no Nila Ušakova atbalstītāju vidus, liek mums, atbildībā pret sabiedrību, mainīt savu lēmumu un izvēlēties citas, demokrātiskā sabiedrībā pieņemtas politiskās cīņas metodes."

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.