Menu
 

Salaspils novadā viens cilvēks cietis ugunsgrēkā, Jaunolainē un Mārupē – autoavārijās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 30 izsaukumu, no tiem aptuveni trešdaļa bijusi saistībā ar pērnās zāles degšanu.

Jau ziņots, ka sestdien plkst. 20.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novadu, kur dega divstāvu mūra dzīvojamā māja ar pagrabu 80 kvadrātmetru platībā, kā arī pie mājas piebūvētas koka garāžas jumts 15 m2 platībā un pagalmā esoša automašīna 10 m2 platībā. Pirms ugusndzēsēju ierašanās no mājas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts četru stundu laikā.

No Salaspils novada pēdējo dienu laikā saņemti vēl trīs izsaukumi. Ceturtdien divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā bija aizdedzies uz plīts atstāts ēdiens – nostrādāja dūmu detektors un mājas iedzīvotāji negadījumu novērsa vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās. Sestdien Salaspils novadā dedzis šķūnis 10 m2 platībā, bet piektdien – kūla, kūdra un atkritumi 80 m2 platībā.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts ceturtdien Stopiņu novada Dreiliņos, kur uguns bija izplatījusies astoņu hektāru platībā un tās apdzēšanai bija nepieciešamas gandrīz divas stundas. Mazāka mēroga sausās zāles degšanas gadījumi fiksēti Inčukalna novadā (300 m2),  Ķekavas novadā (40 m2), Siguldā (100 un 120 m2) un Mārupē (10 m2).

Ķekavas novadā degusi meža zemsedze un kūdra divu hektāru platībā, un šis ugunsgrēks tika likvidēts pēc trīsarpus stundu darba. Dreiliņos degušas niedres (100 m2), Olaines novadā – meža zemsedze (25 m2), Babītes novadā un divās vietās Olainē – atkritumi. Garkalnes novada Bukultos un Olaines novadā apdzēstas aizdegušās vieglās automašīnas, Siguldā – divstāvu dzīvojamās mājas jumts 12 m2 platībā, bet Saulkrastos – sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā.

Nedēļas nogalē VUGD darbinieki veikuši arī vairākus glābšanas darbus. Jaunolainē no avarējušas automašīnas izcelts un NMPD mediķiem nodots viens cietušais. Tāpat viens cietušais saņēmis palīdzību pēc divu vieglo automašīnu sadursmes Mārupē. Savukārt Sējas novadā pēc divu automašīnu sadursmes cilvēkiem palīdzība nebija nepieciešama, un glābēji vien sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Mārupes novadā VUGD darbinieki savākuši no avarējušas kravas automašīnas noplūdušu dīzeļdegvielu, Jaunolainē izvēdinājuši telpas daudzdzīvokļu mājā, kur bija konstatēta gāzes noplūde, bet Jūrmalā aizvākuši nolūzušu un ceļam pārkritušu koka zaru, informēja VUGD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.