Menu
 

Salaspils novadu jau ceturto reizi vadīs Raimonds Čudars

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – LETA Foto – LETA

Ir noslēgusies Salaspils novada pašvaldības domes jaunā sasaukuma pirmā sēde, kuras darba kārtībā bija domes priekšsēdētāja un viņa vietnieku vēlēšanas. Par Salaspils novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Raimonds Čudars, informē Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Salaspils novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Žanna Altmane, atklājot sēdi, novēlēja visiem jaunievēlētajiem deputātiem veiksmīgi sastrādāties novada iedzīvotāju labā. Sēdē piedalījās 15 deputāti: no saraksta "Jaunā Vienotība" - Raimonds Čudars, Malda Caune, Jānis Turlajs, Vera Kalniņa, Valdis Razumovskis, Jana Kolbina-Birzniece, Elvis Ābeltiņš un Raivis Anspaks; no saraksta ""Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija" - Ludmila Fedorkova; no saraksta "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK", politiskā partija "Latvijas Reģionu apvienība", "Latvijas Zemnieku savienība"" - Jānis Nebars, Miks Balodis un Ernests Moisejs; no Latvijas Zaļās partijas - Andrejs Svilāns, Andrejs Jaunkalns, bet Zigmārs Zeimulis jau otro reizi ir nolicis mandātu, un viņa vietā deputāta pienākumus pildīs Ainārs Lāčgalvis, norāda domes pārstāve.

Sēdes darba kārtībā bija domes priekšsēdētāja vēlēšanas. Deputāte Vera Kalniņa izvirzīja šim amatam Raimonds Čudara kandidatūru. Citu priekšlikumu nebija. Apkopojot rezultātus, ar deviņām balsīm "par" (sarakstu "Jaunā Vienotība" un "Saskaņa" deputāti) un sešām balsīm "pret" (saraksta "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK", politiskā partija "Latvijas Reģionu apvienība", "Latvijas Zemnieku savienība"" un Latvijas Zaļās partijas deputāti) par Salaspils novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Raimonds Čudars, kurš stājas pašvaldības vadītāja amatā nu jau ceturto reizi.

Sēdi turpināja vadīt domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. Viņš izvirzīja priekšsēdētāja vietnieka amatam ekonomiskās un infrastruktūras attīstības jautājumos kandidātu Raivi Anspaku. Arī par šo kandidātu balsojums ir tāds pats kā iepriekš - deviņi "par" un seši "pret". R.Anspaks ekonomiskās un infrastruktūras attīstības nozari ir vadījis jau iepriekšējos četrus gadus un pildīs šos pienākumus arī turpmāk, atzīmē L.Balcerbule.

Savukārt Maldas Caunes kandidatūra tika izvirzīta priekšsēdētāja vietnieka amatam sociālajos un sporta jautājumos. M.Caunes pieredze šajā amatā ir mērāma jau divu sasaukumu garumā. Par šo kandidatūru nobalsoja kopumā 12 deputāti, bet pret to nobalsoja vien trīs saraksta "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK", politiskā partija "Latvijas Reģionu apvienība", "Latvijas Zemnieku savienība"" deputāti, vēsta domē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.