Menu
 

Ūdens līmenis upēs pazeminās

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sala ietekmē ūdens līmenis upēs galvenokārt pazeminās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Bauskas novadā vēl spēkā brīdinājums par augstu ūdens līmeni Lielupē. Ledus sastrēguma dēļ piektdien Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis krasi paaugstinājās, pēc tam tas sāka pazemināties. Svētdien ūdens līmenis šajā vietā ir 40 centimetrus zem 21.janvārī sasniegtā maksimuma.

Pēdējo dienu vētru ietekmē augsts ūdens līmenis bija ūdenstilpēs Rīgā, kā arī Gaujas un Lielupes lejtecē. Patlaban, norimstot vējam, ūdens līmenis šajās vietās noslīdējis līdz šīs nedēļas zemākajai atzīmei.

Citās upēs galvenokārt turpinās pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās. Veidojoties ledum, atsevišķos upju posmos ūdens līmenis var paaugstināties.

Valsts rietumu daļas upes pārsvarā ir brīvas no ledus, vietām gar krastiem piesalas. Centrālās un austrumu daļas upēs ir ledus sega, nepilna ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem, bet straujākajos upju posmos ir tikai piesalas gar krastiem.

Tuvākajā laikā Latvijā saglabāsies mainīgi apstākļi, sals mīsies ar atkusni, brīžiem gaidāmi nokrišņi un brāzmaini vēji. Paredzams, ka atkušņi būs īslaicīgi, tādēļ ūdens līmenis upēs strauji nepaaugstināsies; lielāks ūdens līmeņa kāpums iespējams dažās Kurzemes upēs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.