Menu
 

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī apskatāmi krupju aizsardzībai veltītie skolēnu darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Dabas aizsardzības pārvalde Foto - Dabas aizsardzības pārvalde

Šopavasar Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) pirmo reizi īsteno kampaņu “Misija – Krupis. Izglāb princi!”. Tās galvenais varonis ir krupis, kas pavasara migrācijas laikā, šķērsojot intensīvas satiksmes ceļus, bieži iet bojā. Lai pievērstu jauniešu uzmanību šim abiniekam, DAP organizēja radošo darbu konkursu. Tajā iesūtītie vairāk nekā 2000 darbu dažādās tehnikās maijā ir aplūkojami Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī.

Kampaņas mērķis ir samazināt uz autoceļiem bojāgājušo krupju skaitu ar aktīvu sabiedrības līdzdalību, gan ziņojot pārvaldei vēl nereģistrētas krupju migrācijas vietas, kas šķērso autoceļus, gan aktīvajā migrācijas laikā palīdzot tos pārnest pāri ceļam drošībā jau identificētajos autoceļu posmos. Gar dažiem krupju migrācijas ceļu posmiem paredzēts uzstādīt arī nelielus žogus, kas vēl drošāk un efektīvāk palīdzēs krupjiem veiksmīgi nonākt nārsta vietā.

Jauniešu domas par krupju glābšanas misiju pārvērtās zīmējumos, videoklipos, dziesmās, literārajos darbos – dzejoļos, pasakās, stāstos, arī krustdūrienā izšūtās gleznās, filcētos, tamborētos, no māla un plastilīna veidotos mākslas darbos, arī telpiskos pilsētu modeļos ar īpašām krupju pārejām vai tuneļiem zem autoceļiem un virs tiem,  laivās, īpašā gaisa balonā un pat krupju vilcienā.

Izstādē aplūkojami visu dalībnieku darbi. Tā kā lielākā daļa darbu iesūtīti elektroniskā formātā, tie skatāmi divos ekrānos. Savukārt stendos izvietoti klātienē saņemtie darbi citās tehnikās. Visi saņemtie darbi apkopotā veidā skatāmi arī DAP “Flickr” vietnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.