Menu
 

Nedaudz pieaugs maksa par siltumu Vangažos

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nedēļas beigās nedaudz pieaugs maksa par siltumu Vangažos, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Baiba Jakobsone.

Pašlaik SIA "Vangažu namsaimnieks" siltumenerģijas gala tarifi ir noteikti diapazonā no 111,97 eiro par megavatstundu (MWh) līdz 112,56 eiro/MWh, bet no 8.janvāra tie aprēķināti no 115,89 eiro/MWh līdz 116,48 eiro/MWh.

"Vangažu namsaimnieka" tarifa pieaugumu ietekmējis iepirktās siltumenerģijas izmaksu kāpums.

Jakobsone skaidro, ka SIA "Vangažu namsaimnieks" ir spēkā tarifu piemērošanas kārtība - tarifi noteikti tabulas veidā pie dažādām dabasgāzes cenām. Katra mēneša pirmajos datumos komersants paziņo SPRK par jauno siltumenerģijas tarifu, kā arī informē publiski iedzīvotājus savā pašvaldībā, piemēram, ievietojot informāciju mājaslapā.

Komersants gandrīz visu siltumenerģijas apjomu jeb 98,6% iepērk no SIA "Vangažu sildspēks" par SPRK apstiprinātu siltumenerģijas ražošanas tarifu.

Komersanta tarifā iepirktās siltumenerģijas izmaksas veido 87,8% no kopējām izmaksām. Lietotāji turpinās saņemt daļu no valsts atbalsta, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 eiro/MWh slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju ar valsts atbalstu būs 92,24 eiro/MWh.

Komersantiem ir SPRK piešķirta atļauja, ko komersants izmanto brīdī, ja mainās kurināmā, iepirktās siltumenerģijas vai pārdotās elektroenerģijas cena, pārējām izmaksām saglabājoties nemainīgām. Līdz ar to gada laikā vienam komersantam tarifs var mainīties vairākkārtīgi - gan samazināties, gan palielināties - atkarībā no situācijas kurināmā tirgū.

Siltumenerģijas tarifiem līdz 150 eiro/MWh valsts kompensē 50% no tarifa, kas pārsniedz noteikto slieksni - 68 eiro/MWh. Savukārt no tās daļas, kas pārsniedz 150 eiro/MWh, valsts kompensē 90%.

Norādītie siltumenerģijas tarifi ir bez pievienotās vērtības nodokļa.

"Vangažu namsaimnieks" apgrozījums 2021.gadā sasniedza 1,10 miljonus eiro, uzņēmums nopelnīja 42 947 eiro. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 465 191 eiro. 50,15% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Ropažu novada pašvaldībai un 49,85% - Siguldas novada pašvaldībai, liecina "Firmas.lv" informācija.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.