Menu
 

"Latvijas pasts" izdos pastmarkas sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi"

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - Latvijas pasts Ilustrācija - Latvijas pasts

VAS "Latvijas pasts" izdos pa trim jaunām pastmarkām sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi", informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Katrai pastmarkai ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža. 

Filatēlijas sērija "Mājdzīvnieki" tiks papildināta ar trim jaunām pastmarkām ar truša, tītara un zirga attēlu. Līdz ar tām izdota arī īpaša aploksne 800 eksemplāros. Šīm pastmarkām ir pašlīmējoša pamatne.

Pastmarka "Zirgs" emitēta 500 000 eksemplāros, un tās nominālvērtība ir 1,65 eiro, kas paredzēta sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Pastmarka "Trusis" izdota 250 000 eksemplāru tirāžā ar nominālvērtību 0,45 eiro, savukārt pastmarkas "Tītars" tirāža ir 250 000 eksemplāru, bet nominālvērtība - 0,65 eiro. Pastmarkas "Trusis" un "Tītars" paredzētas kombinēšanai ar citas nominālvērtības pastmarkām.

Arī sērija "Ziedi" tiks papildināta ar trim jaunām pastmarkām, uz kurām attēlota tulpe, roze un peonija. Katras pastmarkas tirāža sasniedz 100 000 eksemplāru. Līdz ar jaunajām pastmarkām 800 eksemplāru tirāžā izdota arī pirmās dienas aploksne.

Pastmarkas "Tulpe" nominālvērtība ir 0,02 eiro, pastmarka "Roze" izdota ar 0,05 eiro nominālvērtību, bet "Peonija" - 0,15 eiro. Visas trīs "Ziedu" sērijas jaunās pastmarkas ir paredzētas kombinēšanai ar citas nominālvērtības pastmarkām.

Visu filatēlijas jaunumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 13.janvārī, Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā Rīgā no plkst.9 līdz 18.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.