Menu
 

Komisijas priekšsēdētāja: Sabiedriskie mediji jāapvieno, bet pārdomāti

  • Autors:  LETA
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Sabiedrisko mediju apvienošana ir pareizs un tālredzīgs lēmums, bet process jāveic pārdomāti un bez steigas, uzskata Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante (AS), kura kopā ar kolēģiem devusies pētīt Igaunijas pieredzi šajā jomā.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Cilvēktiesību komisijas deputāti Tallinā apmeklēja Igaunijas sabiedrisko mediju ERR. Brante pēc šī apmeklējuma guvusi pārliecību, ka mediju apvienošana ir pareizs un tālredzīgs lēmums, lai tos stiprinātu un veicinātu sabiedrisko mediju neatkarību.

"Mediju apvienošanas process ir jāveic pārdomāti un bez steigas," pēc iepazīšanās ar kaimiņvalsts pieredzi sabiedrisko mediju apvienošanā sacīja Brante, atzīmējot, ka Latvijā "turpinām spert nepieciešamos soļus pretī stipram un vienotam sabiedriskajam medijam".

Deputāti izbraukuma sēdē Tallinā tikās ar Igaunijas sabiedriskā medija ERR vadību un uzzināja par Igaunijas ieguvumiem un izaicinājumiem, kas saistīti ar radio un televīzijas apvienošanu. Tāpat deputātiem bija iespēja saņemt atbildes uz daudziem praktiskiem jautājumiem, tostarp par mediju finansējumu. Tikšanās laikā spriests arī par Igaunijas apvienotā medija nākotnes mērķiem, tostarp jaunās televīzijas ēkas celtniecību.

Cilvēktiesību komisijas deputāti izbraukuma sēdē iepazinās ar ERR ziņu dienesta telpām, kā arī radio un televīzijas ēkām. Kopā ar komisijas deputātiem Igaunijas sabiedrisko mediju apmeklēja arī Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio pārstāvji.

Jūnija vidū Cilvēktiesību komisija plāno doties līdzīgā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lietuvu, norāda Brante.

Kā ziņots, jau gadiem apspriestā Latvijas sabiedrisko mediju apvienošanās ir atkal aizkavējusies. Daļa no sabiedrisko mediju darbiniekiem norāda, ka nav pārliecības par nepieciešamā finansējuma pieejamību, kā arī uz citiem riskiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.