Menu
 

"Arco Real Estate": Jūlijā nedaudz samazinājušās sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī un Kauguros

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūlijā dzīvokļu cenas Salaspilī samazinājās par 0,8 %, un vidējā cena sarukusi līdz 876 eiro par kvadrātmetru, liecina nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākais sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats. Jūlijā sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī bija par 2 % zemākas nekā 2023. gada sākumā.

Arī Kauguros sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā nedaudz samazinājās – par 0,9 %. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena noslīdēja līdz 827 EUR/m². Kopš 2023. gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros kopumā samazinājās par 2 %.

Sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē pagājušajā mēnesī samazinājās par 0,8 %, vidējai cenai sarūkot līdz 869 EUR/m². Kopš 2023. gada sākuma dzīvokļu cenas Ogrē ir par 2 % zemākas.

“Arco Real Estate” analītiķu veiktajā Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā secināts, ka jūlijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena saruka līdz 883 EUR/m², bet dzīvokļu cenas pirmajā pusgadā kopumā saruka par 3,6 %.

Par spīti pozitīvajām cenu svārstībām aprīlī, dzīvokļu cenas sērijveida ēkās Rīgā pazeminās jau trešo mēnesi pēc kārtas. Cenas pēdējos mēnešos samazinās par vidēji 1 % mēnesī. Cenu lejupslīdei turpinoties, vairākos mikrorajonos Pārdaugavā mēneša laikā tās noslīdēja pat par 2 %.

Piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos šogad ir izteikti augstāks nekā pērn pirmajā pusgadā. Šogad dzīvokļu piedāvājums jūlijā jau pārsniedz 2000 vienību atzīmi, kas nav sasniegts pēdējo septiņu gadu laikā. Rīgas lielākajos mikrorajonos piedāvājuma līmenis bija ievērojami augstāks nekā pirms gada (+25 %).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.