Menu
 

Iedzīvotāju iniciatīvu par cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem rosina vērtēt Saeimas Juridiskajā komisijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kolektīvo iesniegumu Saeimai par reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien nolēma rosināt nodot tālākai izvērtēšanai Saeimas Juridiskajā komisijā. 

“Kolektīvo iesniegumu ir parakstījis ievērojams cilvēku skaits – gandrīz 30 tūkstoši –, prasot reālu cietumsodu tiem, kuri vardarbīgi izturas pret dzīvniekiem. Uzskatām, ka iesniegums ir jānodod Juridiskajai komisijai, kuras paspārnē ir arī Sodu politikas apakškomisija, kas tālāk jau vērtētu sīkāk un lemtu par attiecīgām izmaiņām sodu likumos. Apliecinām, ka turēsim roku uz pulsa – sekosim līdzi jautājuma izskatīšanai un, ja būs nepieciešams, aktīvi iejauksimies,” sēdē Mandātu komisijas sekretāra Raivja Dzintara pausto citē Saeimas preses dienests. 

Deputāti arī uzsvēra, ka tolerance pret vardarbību mūsu sabiedrībā ir ļoti augsta, it sevišķi pret dzīvniekiem. Vienlaikus deputāti atzīmēja, ka cilvēku vidū tomēr ir daudz tādu, kas nav vienaldzīgi pret cita nelaimi un palīdz. Tāpat sēdē tika akcentēts, ka vardarbīga izturēšanās pret dzīvniekiem nereti raisa vardarbību arī pret cilvēkiem, tostarp bērniem. 

Kolektīvo iesniegumu parakstījuši 29 905 pilsoņi, un tajā parlaments aicināts noteikt reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām. Iesniegumā tā autori uzsvēruši, ka reāla cietumsoda nepiemērošana dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām, dzīvnieku mocītājos ir radījusi nesodāmības un visatļautības sajūtu; sajūtu, ka dzīvība ir nevērtīga. 

Mandātu komisijas lēmuma projekts vēl jāskata Saeimas sēdē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.