Menu
 

BTA: Šoziem no ceļa noslīdējuši par 60% vairāk auto nekā pērn un avārijas bijušas smagākas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) šā gada novembrī un decembra pirmajā pusē saņēmusi par 60% vairāk KASKO atlīdzību pieteikumus par automašīnu nobraukšanu no ceļa nekā šajā pašā periodā pirms gada, pavēstīja BTA pārstāvji.

Negadījumi reģistrēti ne vien biežāk, bet arī ir smagāki, norāda apdrošinātāja pārstāvji. Šogad vairāk transportlīdzekļu nekā pērn pēc šiem ceļu satiksmes negadījumiem nav vairs lietojami satiksmē un tika norakstīti. Atlīdzības pieteikumu apjoms par uzbraukšanu šķērslim, saslīdēšanu, ietriekšanos barjerās un citos auto, vadītajam nespējot nobremzēt uz apledojušā ceļa, saglabājies iepriekšējā gada līmenī.

Apdrošinātāja pārstāvji informē, ka savdabīgs jaunums šoziem ir grauzēju nodarītais kaitējums transporta līdzekļiem. Acīmredzot, glābjoties no spēcīgā sala, dzīvnieki meklējuši patvērumu automašīnu salonā un sildījušies dzinēja telpā, pie viena pastrādājot nedarbus.

"Divām "Peugeot" un "Toyota" markas automašīnām sagrauzta iekšējā apdare zem motora pārsega, un zobu forma liek domāt, ka japāņu auto apciemojuši seski. Kādam "Renault" transporta līdzeklim sagrauzti vadi un siltinājums starp motora telpu un salonu, savukārt kādā "Toyota" mašīnā pelēm izdevies iekļūt salonā un pamatīgi "apstrādāt" sēdekli. Tā nomaiņa auto īpašniekam izmaksājusi virs 1000 eiro," informē BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Decembrī arī būtiski pieaudzis saņemto "Palīdzības uz ceļa" gadījumu skaits. Ja 2020.gada pirmajās 12 decembra dienās autovadītāji pēc palīdzības vērsās vien 89 reizes, tad šogad sals apgrūtināja automašīnu iedarbināšanu un arī nācās palīdzēt autovadītājiem, kuriem brauciena laikā apstājās auto. Nereti tas notika temperatūrai neatbilstošas dīzeļdegvielas sabiezēšanas dēļ.

Pavisam klienti vērsās pēc palīdzības pie apdrošinātāja 402 reizes jeb 4,5 reizes biežāk nekā pērn. Vidēji dienā tika saņemti 33 lūgumi pēc palīdzības, un visnoslogotākās dienas bija 6. un 7.decembris, kad attiecīgi palīdzēts 78 un 65 autovadītājiem.

Jau vēstīts, ka BTA auditētā peļņa pagājušajā gadā bija 12,603 miljoni eiro, kas ir par 18,3% vairāk nekā 2019.gadā. Bruto apdrošināšanas prēmijās BTA pagājušajā gadā parakstīja kopumā 208,5 miljonus eiro, kas ir par 7,2% mazāk nekā 2019.gadā, bet bruto atlīdzībās kompānija izmaksāja 127,8 miljonus eiro, kas ir kritums par 8%.

BTA peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 4,035 miljoni eiro, kas ir par 47,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, liecina kompānijas publiskotā informācija. Bruto apdrošināšanas prēmijās BTA šogad pirmajos sešos mēnešos parakstījusi kopumā 109,394 miljonus eiro, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2020.gada attiecīgajā periodā, bet bruto atlīdzībās kompānija izmaksājusi 62,861 miljonu eiro, kas ir pieaugums par 4,5%.

Trijās Baltijas valstīs strādājošās BTA vienīgā īpašniece ir "Vienna Insurance Group".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.