Menu
 

Uz Aviācijas tehnikas muzeju pārvieto "Skultes lidmašīnu"

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Foto - Evija Trifanova, LETA Foto - Evija Trifanova, LETA

Trešdien no Skultes uz Aviācijas tehnikas muzeju pārvietoja padomju armijas lidmašīnas "IL-28" vraku. Lidmašīna Skultes ciemā savulaik tika uzstādīta uz postamenta, lai slavinātu padomju armijas lidotāju nopelnus Otrajā pasaules karā.

Kā iepriekš informēja Mārupes novada Sabiedrības iesaistes un mārketinga nodaļā, Mārupes novada pašvaldība nolēma šo vides objektu – militāro bumbvedēju "IL-28" – no Skultes ciema pārvietot uz netālu esošo Aviācijas tehnikas muzeju. Objekts tiks saglabāts pašvaldības īpašumā, noslēdzot glabājuma līgumu.

Pašvaldība norāda, ka jautājums par Skultes lidmašīnas "IL-28" atrašanās vietu un pārvietošanu bijis aktuāls jau vairākus gadus. Viens no svarīgākajiem apstākļiem ir tas, ka objekts atrodas uz privāta zemes gabala un tā labiekārtošana, ieguldot pašvaldības līdzekļus, nav iespējama.

Lidmašīna Skultes ciemā 1978.gadā uzstādīta uz postamenta, lai slavinātu padomju armijas lidotāju nopelnus Otrajā pasaules karā. Vēsturiski Skultes ciemā, izmantojot šo lidmašīnas modeli, tikuši gatavoti pirmās klases lidotāji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.