Menu
 

Tiesībsargs: Būtiski sniegt iespēju mazākumtautību bērniem apgūt savu kultūru caur interešu izglītību

  • Autors:  LETA
Foto - macitspeks.lv Foto - macitspeks.lv

Ir būtiski sniegt iespēju mazākumtautību bērniem apgūt savu valodu, kultūru un vēsturi caur mazākumtautību valodas un kultūrvēstures interešu izglītības programmu, uzskata tiesībsargs.

Kā aģentūru LETA informēja Tiesībsarga biroja pārstāve Ruta Siliņa, tiesībsargs atbalsta Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē izskanējušo risinājumu par mazākumtautību valodas un kultūrvēstures interešu izglītības programmas vadlīniju īstenošanu, uz kuru pamata vietējās skolas, kultūras nami vai citas iestādes varēs nodrošināt bērnu mācības par savas tautības valodu un kultūru. Tiesībsarga birojā uzsver, ka šo interešu izglītību būtiski nodrošināt ir tieši Latvijas mazākumtautībām jeb tām, kas vēsturiski Latvijā ir dzīvojušas.

Diskutējot vispārīgi par mācībām tikai valsts valodā, tiesībsargs uzskata, ka pāreja uz mācībām valsts valodā ir vienojošais veicinošais integrācijas moments, kad bērni netiks dalīti pēc savas tautības. Tādējādi arī tiks veidota mazākumtautību bērnu integrācija un šiem bērniem tiks sniegtas tādas pašas izglītības iespējas kā pārējiem.

Kā ziņots, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz pakāpenisku pāreju uz mācībām tikai valsts valodā pirmsskolā un pamatizglītībā trīs gadu laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.