Menu
 

CSP: Jūlijā rūpniecības produkcijas apjoms samazinājies par 2,9 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Apstrādes rūpniecības produkcijas apjoma indekss (2015=100). Grafika – CSP Apstrādes rūpniecības produkcijas apjoma indekss (2015=100). Grafika – CSP

2022.gada jūlijā, salīdzinot ar 2021. gada jūliju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 2,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ražošanas apjoma kritums, būtiski samazinoties koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas apjomam un gāzes piegādei patērētājiem, bija elektroenerģijas un gāzes apgādē (par 24,4 %) un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē (par 3,1 %). Savukārt produkcijas apjoma kāpums bija apstrādes rūpniecībā (par 0,6 %).

Salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo mēnesi, ražošanas apjoma kritums bija pēc īpatsvara lielākajās nozarēs – koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanas nozarē, izņemot mēbeles (par 8,3 %), pārtikas produktu ražošanā (par 2,4 %) un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas (par 3,6 %). Produkcijas izlaide samazinājās arī datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā (par 10,2 %), ķīmisko vielu un preparātu ražošanā (par 13,7 %) un iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā (par 14,9 %).

Savukārt produkcijas izlaide pieauga tekstilizstrādājumu ražošanā (par 31,7 %), farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā, iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (par 26,9 %) un automobiļu, piekabju un puspiekabju (automobiļu detaļu un piederumu) ražošanā (par 19,5 %).

Pēc CSP datiem, šāgada jūlijā, salīdzinot ar 2022. gada jūniju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 1,2 %, tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 0,7 % un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 7,8 %, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija kāpums par 5,4 %.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.