Menu
 

Jūrmalā apbalvoti zaļās kampaņas "Vairo dabas prieku, neņem lieku" uzvarētāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jūrmalā noskaidroti un apbalvoti zaļās kampaņas “Vairo dabas prieku, neņem lieki” uzvarētāji. Kā videi draudzīgākā, informētākā un uz resursu taupīšanu orientētākā kampaņas ietvaros, tika atzīta ēdināšanas uzņēmuma SIA “Brown Sugar” filiāle Kauguros. Otro vietu ieguva SIA “Baltija Narvesen” Kauguros, bet trešo – Jūrmalas Tūrisma un informācijas centrs Majoros.

Īpašā dizaina balvas – stikla zivju figūras, ko izgatavoja mākslinieki, stikla pūtēji Aleksandrs Logins un Valērijs Veiss no stikla pūšanas tradīcijām bagātajiem Līvāniem pasniedza Jūrmalas pilsētas domes deputāts, Attīstības un vides jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš un biedrības “Vides aizsardzības klubs” pārstāves – projekta vadītāja Līga Bulmeistere un viceprezidente Elita Kalniņa.

Kampaņai, kura tika uzsākta šī gada augusta mēnesī Zilā karoga programmas ietvaros, kopumā tika reģistrēti 19 objekti Jūrmalā – ēdināšanas uzņēmumi pilsētā un pludmalē, mazumtirdzniecības vietas, Jūrmalas pašvaldības pakļautībā esošās iestādes un uzņēmumi. 13 objekti kvalificējās, izpildot tam nepieciešamos nosacījumus – izvietot kampaņas materiālus, sniegt atbildes uz aptaujas jautājumiem.

“Veidi, kā ieviest videi draudzīgus principus publiskajā sektorā, ir dažādi. Ja ēdināšanas un mazumtirdzniecības sektorā savu zaļo attieksmi var parādīt, piedāvājot klientiem kartona iepakojumu, mudināt cilvēkus nākt ar savu termokrūzi lētākai kafijas iegādei, piedāvāt bioloģisko un vietējo ražotāju produktus, tad publiskajā klientu apkalpošanā viens no galvenajiem instrumentiem ir zaļās informācijas sniegšana. Mūs patīkami pārsteidza kampaņas pretendentu, īpaši pirmo vietu ieguvēju, attieksme, zināšanas un idejas par videi draudzīgas rīcības principu integrēšanā savā darbībā,” norādīja projekta “Vairo dabas prieku, neņem lieku” vadītāja Līga Bulmeistere.

Kampaņu organizēja biedrība “Vides aizsardzības klubs” ar Jūrmalas pilsētas atbalstu, Zilā karoga programmas ietvaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.