Menu
 

Petīcija par prokremliskā žurnālista Solovjova iekļaušanu Magņitska sarakstā savākusi 200 000 parakstu

  • Autors:  LETA--RFE/RL

Petīcija par Krievijas televīzijas raidījumu vadītāja Vladimira Solovjova iekļaušanu Magņitska sarakstā, aizliegumu viņam iebraukt Eiropas Savienībā (ES) un ASV, kā arī pret Itālijas pilsonības piešķiršanu tīmekļa platformā "Change.org" savākusi vairāk nekā 200 000 parakstu.

Petīciju pērn oktobrī publicējis pareizticīgo garīdznieks emigrants tēvs Sergijs. Autors vērsies pie Itālijas iekšlietu ministres Lučānas Lamordžēzes un Itālijas tautas, norādot, ka "Solovjovs ar savu agresīvo retoriku mudinājis daudzus jauniešus iestāties privāto militāro organizāciju rindās un iesaistīties brāļu karos tādās valstīs kā Ukraina un Sīrija".

Solovjova paziņojumi ir "pilni ar ksenofobiju un ekstrēmismu un paliek nesodīti, jo viņš ir tuvs Putina diktatoriskajam režīmam", norādīja tēvs Sergijs. Kaut arī Solovjovs Itālijā iegādājies īpašumu, un viņam šajā valstī ir uzturēšanās atļauja, viņš "Krievijas televīzijā izvērš propagandu pret demokrātiskajām vērtībām un ES vērtībām".

Oficiālās Itālijas amatpersonas par petīciju nav izteikušās. Pats Solovjovs norādījis, ka viņam par šo dokumentu nav nekādas intereses.

Par to, ka telekanāla "Rossija 1" raidījumu vadītājam Itālijā pieder divas villas pie Komo ezera, no kurām viena maksā vairāk nekā miljonu eiro, un ka viņam Itālijā ir uzturēšanās atļauja, nesen bija lasāms Krievijas opozicionāra un korupcijas apkarotāja Alekseja Navaļnija organizācijas veiktajā pētījumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.