Menu
 

Strupišs: Ekonomisko lietu tiesa neatrisinās problēmas, ko rada nekvalitatīva izmeklēšana

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Jaunizveidotā Ekonomisko lietu tiesa (ELT) neatrisinās problēmas, ko rada nekvalitatīva izmeklēšana, jo bez pierādījumiem neviena tiesa nevar nevienu notiesāt, šodien ELT atkāšanas pasākumā sacīja Tieslietu padomes priekšsēdētājs un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs.

Viņš norādīja, ka uz ELT tiek liktas lielas cerības, un specializācija ir pozitīva līdz zināmai robežai, ciktāl tā neaizsedz kopainu. "Ķēde ir tik stipra, cik tās vājākais posms," sacīja Strupišs.

Strupišs arī kliedēja mītu par Tieslietu padomes it kā noraidošo attieksmi pret ELT izveidošanu.

"Tieslietu padomei nav bijusi un nav ne pret specializāciju, ne pret tiesu, bet pret procesu, kādā tā tika veidota, vēršot uzmanību, ka primārā problēma ir izmeklēšanas posmā. Taču arī šis viedoklis nekādi neietekmē Tieslietu padomes un tiesnešu attieksmi pret jaunajiem kolēģiem - ELT tiesnešiem," uzsvēra Tieslietu padomes priekšsēdētājs, norādot, ka ELT nav ne labāka, ne sliktāka kā citas.

Uzrunājot jaunos tiesnešus viņš pauda viedokli, ka tiesneša amats nav viegla nasta, bet uzsvēra, ka tic jaunajiem tiesnešiem.

Jau vēstīts, ka šodien sāka ELT, kuras kompetencē būs izskatīt lietas par koruptīviem noziegumiem gan privātajā, gan publiskajā sektorā, kā arī par nodarījumiem, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

ELT darbību nodrošinās desmit tiesas sastāvi - 10 tiesneši un 24 darbinieki. Jaunizveidotā tiesa atradīsies Rīgā, Mazā Nometņu ielā 39, un tās darbības teritorija aptvers visu Latvijas teritoriju.

Uz jaunās tiesas amata vietām atlase notika no 95 kandidātiem, kas bija pieteikušies izsludinātajā konkursā. Viens no kopumā desmit atlasītajiem kandidātiem personisku iemeslu dēļ lūdza atlikt savu virzīšanu.

Atalgojums visiem rajona līmeņa tiesas tiesnešiem, tajā skaitā ELT tiesnešiem, ir vienāds un šogad tie ir 2984 eiro pirms nodokļu nomaksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.