Menu
 

Baldones novada domes priekšsēdētāju Audzeru aicina atmaksāt nelikumīgi saņemto atlīdzību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Baldones novada dome piektdien ārkārtas sēdē nolēma aicināt domes priekšsēdētāju Raimondu Audzeru (JV) atmaksāt nelikumīgi saņemto atlīdzību.

Kā norādīts lēmumā, Audzeram nelikumīgi izmaksāta atlīdzība par deputāta pienākumu pildīšanu laikā, kad viņa deputāta pilnvaras tika apturētas.

Deputāti tika iepazīstināti ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vēstuli, kurā norādīts, ka Audzeram laikā, kad viņam nebija deputāta pilnvaras, ir apmaksātas četras darba dienas.

VARAM uzsver, ka deputāta pilnvaru apturēšanas laikā, maksāt deputātam atlīdzību par pienākumu pildīšanu nav pieļaujams. Tādēļ ministrija aicināja pašvaldību nekavējoties risināt jautājumu par nepamatoti izmaksātās summas atmaksu.

Kā domes ārkārtas sēdes laikā informēja sēdes vadītāja Karīna Putniņa (RA), saskaņā ar grāmatvedības aprēķiniem, Audzeram jāatmaksā 474,55 eiro. Viņa ierosināja šo summu iekļaut lēmumā.

Taču atsevišķi deputāti iebilda, jo uzskatīja, ka atmaksājamā summa ir lielāka.

Tādēļ Putniņa atsauca savu priekšlikumu, bet domes deputāti uzdeva Baldones novada pašvaldības izpilddirektorei izsniegt Raimondam Audzeram mantisko zaudējumu summas aprēķinu.

Domes sēdē arī izskanēja informācija, ka par šo gadījumu pārbaudi veic Valsts policija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.