Menu
 

Par greizsirdības dēļ Jūrmalā izdarītu slepkavību piespriež 15 gadus cietumā

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirms nepilna gada plašsaziņas līdzekļi ziņoja par Jūrmalā izdarītu sievietes slepkavību. Par šo noziedzīgo nodarījumu apsūdzēts Dzintars Dambergs, kuru pirmās instances tiesa lēmusi sodīt ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem. Šis spriedums gan ir pārsūdzēts apelācijas kārtībā.

Pagājušā gada 3. augusta rītā policija saņēma zvanu no kāda vīrieša, kurš nosauca savu vārdu un uzvārdu un ziņoja, ka savrupmājā Jūrmalā noslepkavojis sievieti. Zvanītājs arī nosauca precīzu notikuma vietas adresi. Norādītajā mājā tika atrasts 1961. gadā dzimušas sievietes līķis ar vairākām durtām brūcēm ķermenī, bet pats informācijas sniedzējs šajā adresē tobrīd neatradās.

Jau pēc tam Valsts policija aizturēja arī zvanītāju, kas, kā tika noskaidrots, ir Jūrmalas iedzīvotājs Dzintars Dambergs. Atklājās, ka 64 gadus vecais vīrietis, kurš bija nogalinātās tuvs paziņa, slepkavību bija izdarījis greizsirdības jūtu uzplūdos.

Krimināllikums par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem. Šo krimināllietu skatīja Rīgas rajona tiesas Jūrmalā tiesnese Baiba Jakobsone. Sākotnēji šo lietu bija paredzēts skatīt atklātā sēdē, bet pēc noslepkavotās dēlu lūguma tika pieņemts lēmums pasludināt to par slēgtu.

Krimināllietas izskatīšanai pietika ar vienu tiesas sēdi, kas notika 2020. gada 19. maijā. Tiesnese Jakobsone nosprieda atzīt Dzintaru Dambergu par vainīgu Krimināllikuma 116. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīt ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

Šis spriedums gan bija pārsūdzams desmit dienu laikā. Kā liecina portālā manas.tiesas.lv publicētā informācija, 21. jūnijā par šo spriedumu iesniegta apelācijas sūdzība, līdz ar to tas nav stājies likumīgā spēkā. Sūdzību skatīs Rīgas apgabaltiesa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.