Menu
 

Siguldā pārrunāta "Rail Baltica" projekta attīstība Inčukalna pagasta teritorijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Piektdien Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās notika satiksmes ministra Tāļa Linkaita, “Rail Baltica” projekta ieviesēju un Siguldas novada pašvaldības domes vadības un atbildīgo speciālistu darba saruna. Sarunas laikā tika pārrunāta projekta virzība un iesaistīto pušu sadarbība, kā arī aktualizēts mobilitātes jautājums reģionālas, Baltijas un Eiropas mērogā, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē.

“”Rail Baltica” dzelzceļa infrastruktūra tiek būvēta daudzām nākamajām desmitgadēm, tāpēc ir svarīgi visu iesaistīto pušu efektīvu sadarbību nodrošināt katrā projekta īstenošanas posmā,” tikšanās laikā ieskicējis satiksmes ministrs, turpinot, ka patlaban “Rail Baltica” pamattrases projektēšanas darbi notiek visā Latvijā, tāpēc šobrīd ir īstais brīdis aicināt pašvaldības uz sadarbību un labāko risinājumu meklēšanu, pielāgojoties stratēģiskajiem mērķiem un plānotai iedzīvotāju plūsmai, mobilitātei. Tālis Linkaits uzteica Siguldas novada pašvaldību par jau izveidoto satiksmes mezglu, kurā apvienojusies Siguldas autoosta un dzelzceļa stacija.

AS “RB Rail” tehniskais direktors Ēriks Diļevs klātesošajiem pastāstīja to, ka “Rail Baltica” Siguldas novadu šķērsos Inčukalna pagastā, netālu no Vangažu dzelzceļa stacijas. Jaunizveidotajā trasē plānota stacija, kuru, iespējams, varētu apvienot ar esošo Vangažu dzelzceļa staciju, tādējādi veidojot vienotu mobilitātes punktu gan vietējai, gan “Rail Baltica” pasažieru kustībai.

Tāpat “Rail Baltica” šķērsos valsts autoceļu A2 ar pārvadu, netraucējot automašīnu kustībai. Tiks būvēts arī tilts pār Gauju, pamatus izbūvējot ārpus upes gultnes. Plānots, ka būvdarbi varētu tikt īstenoti līdz 2026.–2027. gadam. Savukārt jau 2022. gadā ar piegulošo zemju īpašniekiem, kuros tiks veidota “Rail Baltica” trase, tiks uzsāktas sarunas par īpašumu atsavināšanu. Par to un arī citām projekta aktualitātēm informēs gan projekta virzītājs, gan arī pašvaldība savos informācijas kanālos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.